Expertisecentrum familiebedrijven.

Ons Expertisecentrum Familiebedrijven ondersteunt familiebedrijven in hun diverse scharniermomenten. Om u zo verder te helpen groeien en professionaliseren. En u bij te staan tijdens die belangrijke scharniermomenten. Elke twee jaar reiken we ook de 'Ambassadeur Excellent Familiebedrijf' uit. Een onderscheiding die de beste familiebedrijven lauwert en neerzet als inspirerende rolmodellen.

Hoe kunnen wij U helpen?

Corporate governance

Doe beroep op onze beproefde methodiek en ons breed netwerk voor het samenstellen van uw Raad van Bestuur of Raad van Advies. Wij kunnen putten uit een uniek netwerk van externe bestuurders.

Daarnaast werken we voor academisch onderzoek ook nauw samen met het Research Center for Entrepreneurship and Familiy Firms (RCEF, UHasselt) en Guberna (Instituut der Bestuurders).

Family governance

Via Family Business Coaches begeleiden we uw familiebedrijf tijdens de typische scharniermomenten. Wij staan garant voor de juiste coaching en begeleiding van alle betrokken partijen.

Die coaching/begeleiding voorzien we bijvoorbeeld ook als u een familieraad wilt opzetten. Of bij de assessments van mogelijke opvolgers.

In alle discretie kan ook beroep gedaan worden op onze erkende bemiddelaars binnen onze Bemiddelingskamer.

Baekeland project: doctoraatsonderzoek i.s.m. UHasselt over het effectief gebruik van familiale governance mechanismen, met als doel het opleveren van een methodiek waarbij VKW over heel Vlaanderen adviseurs zal opleiden en certificeren tot 'Family Governance Architecten'. Zij zullen, onder het label van VKW, familiebedrijven bijstaan bij het uitwerken van deze governance mechanismen op een effectieve manier. Om op die manier familiebedrijven beter te kunnen ondersteunen en verder bij te dragen aan de verankering en continuïteit in Vlaanderen.

Bemiddelingskamer

Onze Bemiddelingskamer reikt u duurzame oplossingen aan voor zakelijke en familiale conflicten. Specialisten begeleiden u als uw bedrijf in een conflict verwikkeld is geraakt. En dat op een discrete manier, gebaseerd op relevante ervaring.

Na een vertrouwelijk verkennend gesprek kan u onze bemiddelaars ook inschakelen als facilitator in andere complexe situaties.

Leergroepen

  • Niet-familiale CEO: leergroep ‘werken met een niet-familiale CEO’. Zowel voor de (kandidaat) niet-familiale CEO, als voor eigenaars die (willen) werken met een niet-familiale CEO.

  • Ondernemende koppels: een zesdaagse ervaringsgerichte training onder leiding van professionals waarbij u als ondernemerskoppel leert de individuele, familiale én bedrijfswaarden op elkaar af te stemmen.

  • Challengergroep voorzitters: groep om kennisuitwisseling centraal te stellen, ondersteunt met academische inzichten (focus Raad van Bestuur/Raad van Advies).

Academy

Met onze Academy organiseren we opleidingen die uw onderneming verder helpt professionaliseren en groeien.

Veel van die opleidingen zijn specifiek toegespitst op het familiebedrijf en de privéondernemer. Een mooie kans om uw competenties op tal van domeinen te versterken.

NextGen trajecten

We blijven continu werken aan nieuwe initiatieven voor de volgende generatie in familiebedrijven. Met initiatieven als;

Literatuur

Er zijn 4 boeken;

* De niet-familiale CEO in het familiebedrijf
* Corporate Governance in het familiebedrijf
* Radicale innovatie door familiebedrijven
* Is uw familiebedrijf een lerend bedrijf

Kennisdatabank.

VKW als discreet en kwalitatief klankbord van uw familiebedrijf

VKW Limburg is een selectief netwerk dat al meer dan
80 jaar met stijl én in vertrouwen mensen en bedrijven
met elkaar verbindt, belangen verdedigt en ondernemen versterkt.

Meer weten over onze dienstverlening of over wat wij
voor uw organisatie kunnnen betekenen?

Contacteer ons

onze business communities.

Wenst u extra informatie?
Contacteer mij gerust.

Koen Hendrix
directeur Expertisecentrum Familiebedrijven

011 24 95 03
koen.hendrix@vkwlimburg.be