Expertisecentrum familiebedrijven.

Ons Expertisecentrum Familiebedrijven ondersteunt familiebedrijven in hun diverse scharniermomenten. Om u zo verder te helpen groeien en professionaliseren. En u bij te staan tijdens die belangrijke scharniermomenten. Elke twee jaar reiken we ook de 'Ambassadeur Excellent Familiebedrijf' uit. Een onderscheiding die de beste familiebedrijven lauwert en neerzet als inspirerende rolmodellen.

Hoe kunnen wij U helpen?

Corporate governance

Doe beroep op onze beproefde methodiek en ons breed netwerk voor het samenstellen van uw Raad van Bestuur of Raad van Advies. Wij kunnen putten uit een uniek netwerk van externe bestuurders.

Daarnaast werken we voor academisch onderzoek ook nauw samen met het Research Center for Entrepreneurship and Familiy Firms (RCEF, UHasselt) en Guberna.

Family governance

Onze Bemiddelingskamer reikt u duurzame oplossingen aan voor zakelijke conflicten. Specialisten begeleiden u als uw bedrijf in een conflict verwikkeld is geraakt. En dat op een discrete manier, gebaseerd op relevante ervaring.

Na een vertrouwelijk verkennend gesprek kan u onze bemiddelaars ook inschakelen als facilitator in andere complexe situaties.

Kamer van Family Business
Coaches en Bemiddelaars

Via Family Business Coaches begeleiden we uw familiebedrijf tijdens de typische scharniermomenten. Wij staan garant voor de juiste coaching en begeleiding van alle betrokken partijen.

Die coaching/begeleiding voorzien we bijvoorbeeld ook als u een familieraad wilt opzetten. Of bij de assessments van mogelijke opvolgers.

In alle discretie kan ook beroep gedaan worden op onze erkende bemiddelaars binnen onze Bemiddelingskamer.

Leergroepen

  • Niet-familiale CEO: leergroep ‘werken met een niet-familiale CEO’. Zowel voor de (kandidaat) niet-familiale CEO, als voor eigenaars die (willen) werken met een niet-familiale CEO.

  • Ondernemende koppels: een zesdaagse ervaringsgerichte training onder leiding van professionals waarbij u als ondernemerskoppel leert de individuele, familiale én bedrijfswaarden op elkaar af te stemmen.

Academy

Met onze Academy organiseren we opleidingen die uw onderneming verder helpt professionaliseren en groeien.

Veel van die opleidingen zijn specifiek toegespitst op het familiebedrijf en de privéondernemer. Een mooie kans om uw competenties op tal van domeinen te versterken.

NextGen trajecten

We blijven continu werken aan nieuwe initiatieven voor de volgende generatie in familiebedrijven. Met initiatieven als

• Nextgen Mondays
• Opvolgersjourneys
• Begeleiding- en coachingtrajecten

Chapter F

Het is vijf voor twaalf voor de Vlaamse familiebedrijven. Door de moeizame generatiewissel dreigen velen van hen in de problemen te komen op het vlak van familiale opvolging. Daarom willen VKW en Motmans & Partners, samen met Vlerick Business School, via Chapter F opvolgers klaarstomen voor hun intrede in het eigen familiebedrijf, door ze ervaring te laten opdoen in een ander familiebedrijf.

Ons persbericht kan je hier lezen.

Kennisdatabank.

VKW als discreet en kwalitatief klankbord van uw familiebedrijf

VKW Limburg is een selectief netwerk dat al meer dan
80 jaar met stijl én in vertrouwen mensen en bedrijven
met elkaar verbindt, belangen verdedigt en ondernemen versterkt.

Meer weten over onze dienstverlening of over wat wij
voor uw organisatie kunnnen betekenen?

Contacteer ons

onze business communities.

Wenst u extra informatie?
Contacteer mij gerust.

Koen Hendrix
directeur Expertisecentrum Familiebedrijven

+32 11 24 95 03
koen.hendrix@vkwlimburg.be