di 11 mei

RAJA INVESTEERT IN BIJKOMENDE 16.000 M² OM GROEI DOOR E-COMMERCE TE ONDERSTEUNEN

RAJA Benelux biedt het grootste verpakkingsassortiment in de Benelux, evenals een compleet assortiment magazijnuitrusting, kantoorbenodigdheden, persoonlijke bescherming, hygiëne- en onderhoudsproducten. 

Sinds de start in Tongeren nu 25 jaar geleden kent het bedrijf een constante groei. Hun verpakkingsassortiment is altijd de basis van het aanbod geweest. Sinds de opkomst van de e-commerce werd volop ingezet op de uitbouw van een volledig assortiment voor de e-commerce handelaar. En voor zowat elke conventionele verpakkingsoplossing biedt RAJA ook een milieuvriendelijk alternatief aan.

De lockdown zorgde voor een fikse groeiversnelling van de e-commerce. Bestaande klanten groeiden en een recordaantal nieuwe klanten kwamen erbij.  Dit zorgde voor een extra impuls en een versnelde uitrol van de  uitbreidingsplannen. E-commerce is een blijver waardoor de vraag naar aangepaste verpakkingen en magazijninrichting constant groeit.

Gidi Pluym, general manager RAJA Benelux: “Vandaag werken er al 220 mensen in Tongeren waarvan meer dan de helft in onze drie magazijnen van in totaal 50.000 m².  Om de groei te ondersteunen starten eind dit jaar de uitbreidingswerken aan ons huidige distributiecentrum 3 waardoor we 25.000 palletplaatsen op 16.000 vierkante meter aan capaciteit toevoegen.  Er wordt ook ruimte gemaakt voor 590 vierkante meter extra kantoren.”

Hiermee wordt het belang van de vestiging in Tongeren binnen de Europese Raja groep nog eens onderstreept.

Naast uitbreiding van gebouwen, zal ook de motor van de organisatie meegroeien.  Het bedrijf zoekt heel wat magazijnmedewerkers voor het laden en lossen, de orderpicking en het verzendklaar maken van de pallets en pakketten. Daarnaast zijn er op zowat elke afdeling bijkomende vacatures.

“De toekomst oogt zeer positief voor RAJA Benelux. De komende jaren wordt het gamma dat nu reeds meer dan 9.000 referenties telt nog verder uitgebreid”, aldus nog Gidi Pluym.

KLIK voor meer positieve verhalen