di 04 jan.

VKW tevreden met versoepeling quarantaineregels

VKW reageert verheugd op de aangekondigde versoepeling van de quarantaineregels vanaf 10 januari. Door de steile opmars van de omikronvariant, bestond immers de reële vrees dat we met de bestaande regels binnen de kortste keren af zouden stevenen op een acuut afwezigheidsprobleem in onze bedrijven.

Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg: “In een fragiele economie als de huidige konden we ons zeker niet permitteren de continuïteit van onze bedrijven in het gedrang te brengen. We zijn blij dat de overheid oor heeft naar de dringende oproep vanuit het bedrijfsleven om de quarantaineregels te versoepelen en zo niet alleen onze economie, maar ook de hele samenleving inclusief zorg en onderwijs zo optimaal mogelijk draaiende te houden. Werkgevers hebben er alle belang bij dat hun medewerkers gezond zijn: daarom werken zij deze hele crisis al keihard aan een veilige werkplek, deze maatregelen helpen alvast concreet om te beletten dat onze economie zou stilvallen.”

Niet enkel de verkorting van de quarantaine van tien naar zeven dagen isolatie in geval van besmetting, maar vooral ook het feit dat de volledig gevaccineerden - tegen volgende week toch 70% van de volwassen Vlamingen – bij een hoog risicocontact niet automatisch meer in quarantaine moeten, is een héle stap vooruit. VKW Limburg roept wel iedereen op om zijn of haar gezond verstand te gebruiken en de nieuwe maatregelen strikt te respecteren. 

Het strikt respecteren van deze nieuwe maatregelen draagt ook bij tot de gezondheid van onze economie. En van werken gaat ge gelukkig niet dood”, aldus nog Ruben Lemmens.