do 09 dec.

‘Meet the Youngsters’ bereikt al meer dan 1000 Limburgse studenten

Meet the Youngsters is hét online carrière platform voor young professionals, studenten en alumni dat hen de mogelijkheid biedt om in contact te komen met inspirerende werkgevers binnen Limburg en zo te ontdekken welke bedrijven bij hen passen voor een stage, traineeship of gepaste job.

Brain drain, geen medewerkers vinden, bedrijven niet of onvoldoende kennen ... iedereen heeft het erover. Jongeren en toekomstige medewerkers bereik je niet langer enkel via traditionele kanalen. Potentiële medewerkers willen weten hoe het er in een bedrijf écht aan toegaat, welke doorgroeimogelijkheden er zijn en op welke manier een bedrijf zich in de maatschappij positioneert. Van bedrijven zelf vernemen we steeds vaker dat beschikken over de juiste competenties en attitude erg belangrijk is.

Met Meet the Youngsters brengen we beiden bij elkaar: we werken aan de employer branding van bedrijven. Dat doen we via de bedrijfsprofielen op ons online platform, maar ook door middel van vlogs, VR experiences, deelname aan competentieproeven, enz.

Ook jongeren hebben een profiel: hierin wordt rekening gehouden met hun studie, maar ze leggen ook een competentietest en persoonlijkheidstest af zodat ons slimme algoritme jongeren zowel op competenties als bedrijfscultuur matcht met de juiste bedrijven. Eens er een match is, kunnen beiden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen.

Het project is een succes: momenteel zijn er 1092 actieve Limburgse jongeren op het platform aanwezig en 109 actieve Limburgse bedrijven. Bijzonder is dat het gaat om een Euregionaal platform. Met dezelfde login kunnen jongeren en bedrijven beschikken over een potentieel van in totaal meer dan 10.400 jongeren en meer dan 540 bedrijven.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van de Provincie Limburg en de VDAB.

Voor meer informatie of interesse om als bedrijf je hier ook in de kijker te zetten? Zie www.meettheyoungsters.be of neem contact met Raf Sluismans (raf.sluismans@vkwlimburg.be of 011 24 95 13 - 0479 60 34 33).