ma 13 jun.

Maxime Monard nieuwe voorzitter Jong VKW Limburg

Maxime Monard is de nieuwe voorzitter van Jong VKW Limburg. Tijdens het Summerstart-event van Jong VKW afgelopen vrijdag in Park Ven Diepenbeek gaf uittredend voorzitter Wouter Uten van Ugentec, de fakkel door aan zijn opvolger Maxime Monard.

Maxime, die partner is bij Monard Law, is al enige tijd actief als bestuurslid van Jong VKW en wordt vanaf september de nieuwe voorzitter. Een mandaat dat hij als gedreven jonge ondernemer met veel ambitie opneemt.

Gelijkgestemden met een brandende ambitie verenigen om zo groei te stimuleren. Groei voor het bedrijf maar evenzeer groei als ondernemer en mens. Dat is Jong VKW Limburg. Een groep ambitieuze jonge mensen die vooruit wil, anderen sterker wilt maken en met een open blik de economie verder wil doen groeien. De Jong VKW-ers noemen zich niet voor niets  ‘groeiversterkers’.

En dat doen ze dus voortaan onder het voorzitterschap van Maxime Monard.

Maxime (°1987) is 35 jaar, woont in Hasselt, is getrouwd en papa van 3 kinderen. Na zijn rechtenstudies aan de KU Leuven en New York University volgde hij nadien nog een gespecialiseerde opleiding aan de prestigieuze Stanford Law School in Amerika. Vooraleer hij toetrad tot Monard Law was hij advocaat bij Eubelius in Brussel en gaf hij deeltijds les aan de KUL. In 2018 vervoegde hij Monard Law waar hij al snel opklom tot partner. Maxime is gespecialiseerd in de begeleiding van bedrijfsovernames (M&A) en durfkapitaaltransacties. Monard Law is een full service advocatenkantoor voor ondernemingen met een team van meer dan 130 professionals werkzaam op 5 locaties in België.

Het voltallige bestuur van Jong VKW Limburg dankt Wouter Uten. Onder zijn impuls is Jong VKW verder uitgegroeid tot een uniek platform voor jonge ondernemers. En ze hebben er alle vertrouwen in dat Maxime op de ingeslagen weg zal verdergaan. Maxime zijn ambitie, gedrevenheid en integriteit sluiten immers naadloos aan bij het DNA van (jong) VKW.

Wouter Uten, oprichter en Chief Operating Officer bij Ugentec blikt tevreden terug op zijn voorzitterschap: “Met veel plezier kijk ik terug op de afgelopen twee jaar als voorzitter van Jong VKW Limburg. Met een enorme instroom van nieuwe leden groeiden we meer dan ooit uit tot een community van groeiversterkers. Met stuk voor stuk mensen die een verschil maken binnen de Limburgse economie en ver daarbuiten.”

Wouter blijft actief in het jongerenbestuur en blijft eveneens deel uitmaken van het bestuurscomité van VKW Limburg.

Kersvers voorzitter Jong VKW Limburg Maxime Monard, die op zijn beurt nu ook het bestuurscomité van VKW Limburg zal vervoegen als zittend voorzitter van Jong VKW, besluit: “De bevoorradingscrisis, de oorlog in Oekraïne en de energie-uitdagingen zorgen voor sombere economische vooruitzichten. Ondernemers en leidinggevenden worden met heel wat uitdagingen tegelijk geconfronteerd. Met Jong VKW bieden we meer dan ooit een plek voor waardevolle ontmoetingen, het uitwisselen van ervaringen en kennis voor persoonlijke ontwikkeling. Samen sterk.