wo 12 okt.

Investeringen bezig of op stapel? ‘Ontwrichte zone-steun’ met twee jaar verlengd!

Heb je in jouw bedrijf bepaalde investeringen lopende of die binnen een afzienbare tijd gaan worden uitgevoerd én die nieuwe tewerkstelling met zich meebrengen? Dien dan zeker een aanvraag in voor zogenaamde ‘ontwrichte zones’ steun.

VKW Limburg bepleitte onlangs een verlenging van deze steunmaatregel en is verheugd dat door de beleidsmakers werd geluisterd naar onze argumentatie. Een aanvraag wordt nu mogelijk tot en met 31 oktober 2024. Alle Limburgse kmo’s die op bedrijventerreinen zijn gelegen, komen in aanmerking. Maar ook grote bedrijven kunnen in 19 Limburgse gemeenten in aanmerking komen in geval van nieuwe activiteiten of nieuwe vestigingsplaats. Checken of vragen over de indiening? Contacteer gerust collega Johan Schildermans.

Het relatief eenvoudige aanvraagformulier mag tot 3 maanden na de voltooiing van een investering worden ingediend. De steun geldt voor iedere nieuwe arbeidsplaats gelinkt aan de investering die voor het eerst wordt ingevuld tussen de datum van aanvraag en 3 jaar na de voltooiing van de investering. De nieuwe arbeidsplaatsen moeten minimaal drie jaar of vijf jaar (grote bedrijven) behouden blijven. Concreet bedraagt de steun het niet doorstorten van 25% van de bedrijfsvoorheffing op de betrokken lonen gedurende twee jaar. Laat deze steun dus zeker niet liggen!