di 21 mrt.

IDEWE structurele partner VKW Limburg

VKW Limburg verwelkomt met IDEWE een derde nieuwe structurele partner. IDEWE ondersteunt ruim 35.000 werkgevers en 822.000 werknemers bij het opzetten van een gezonde en veilige werkomgeving.

Na de eerder al aangekondigde partnerships met Cyclis en Intellisol en dit bovenop de al bestaande partnerships, matcht ook IDEWE perfect met ons DNA als werkgeversorganisatie. De partnerships lopen over 3 jaren en zullen deze parels van bedrijven nog meer op de kaart zetten bij het selectief VKW-netwerk.

Overige structurele partners zijn en blijven HR dienstverlener Acerta, Deloitte, marketingbureau Expliciet, ING, automobielgroep A&M-BMW en verzekeraar AlliaVHS. Allemaal toonaangevende spelers binnen hun sector.

Al heel wat jaren werkt VKW met gericht gekozen partners die haar werking mee ondersteunen.  Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder van VKW: “We zijn erg blij om onze bestaande structurele partners te hebben kunnen aanvullen met drie sterke nieuwe partners, waarbij IDEWE het rijtje sluit. Tussen VKW Limburg en IDEWE is er al jarenlang een actieve en constructieve samenwerking. Fijn dat we deze samenwerking nu ook structureel kunnen verankeren, want net als onze overige partners sluiten ook zij perfect aan bij het DNA van VKW Limburg en onderstrepen zij zo hun steile ambities.” 

Preventiebeleid gaat veel verder dan arbeidsgeneeskunde alleen.

Groep IDEWE biedt preventie en welzijn op maat. Met bijna 1000 gekwalificeerde medewerkers en werkend vanuit 11 regionale kantoren (Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Mechelen, Charleroi, Luik en Namen, Roeselare en Turnhout) en één centrale hoofdzetel (Heverlee-Leuven) ondersteunen ze ruim 35.000 werkgevers en 822.000 werknemers bij het opzetten van een veilige werkomgeving. Voor Groep IDEWE, bestaande uit IDEWE vzw en IBEVE vzw, gaat een preventiebeleid opzetten verder dan arbeidsgeneeskunde alleen. Het bestrijkt ook de domeinen van veiligheid, hygiëne, psychosociale aspecten, ergonomie en milieu. IBEVE vzw is een zusterorganisatie en staat in voor de domeinen veiligheidscoördinatie, arbeidsveiligheid, milieu, energiebeheer en industriële hygiëne op het werk. IDEWE gelooft in een interdisciplinaire dienstverlening en gaat graag een partnership aan waarbij er samen met de klant aan preventie en welzijn wordt gewerkt. (www.idewe.be)  

Lode Godderis, algemeen directeur IDEWE: “VKW Limburg en IDEWE werken al jaren samen. Tijd dus om dit wederzijds engagement officieel te maken! Samen streven we er naar om werkgevers te omringen met de beste zorgen en hen te verbinden als het gaat over ondernemen. Dit ondernemen hangt ook onlosmakelijk samen met zorg dragen voor zichzelf en de eigen medewerkers. En net hierin schuilt de sterkte van IDEWE, werkgevers ondersteunen om werknemers veilig & gezond aan de slag te laten gaan, maar ook aandacht te hebben voor zichzelf als ondernemer. Hierbij de uitdagingen leren kennen en opportuniteiten benutten, wij gaan deze bij IDEWE met veel enthousiasme aan.