do 10 feb.

Seminarie: Hoe manage ik mijn weerstand?

 • Wat?

  Seminarie

 • Waar?

  VKW Limburg - PopUp
  Kunstlaan 16
  3500 Hasselt

 • Wanneer?

  10 februari 2022

  09u00 - 12u00

   

 • Prijs?

  € 75 (excl. btw)

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Een eeuwenoud motto dat vandaag actueler is dan ooit, zo ook op de werkvloer. Stress bij werknemers is een erkend probleem dat negatieve gevolgen kan hebben op de productiviteit en continuïteit van het bedrijf.

Hier een bedrijfsprioriteit van maken preventief mee aan de slag gaan, is key. Zo kunnen mensen mentaal veerkrachtig worden en bijgevolg in staat zijn om “bergen werk” te verzetten dan wel ontmoedigd geraken voordat ze eraan beginnen. 

Internationale studies tonen aan dat organisaties, ongeacht hun omvang, op korte termijn inspanningen zullen moeten doen om de mentale gezondheid van hun medewerkers op pijl te houden. In de eerste plaats zullen ze middelen moeten vrijmaken om die mentale gezondheid te monitoren en zo het bewustzijn over het belang van mentale gezondheid bij de medewerkers op te krikken.

Tijdens dit seminarie wordt er ingezoomd op ‘Mindstretch’. Een tool met een wetenschappelijk onderbouwd algoritme dat vertrekt vanuit een analyse van het lichaam om zo het mentale welzijn van de werknemers te kunnen meten en bijgevolg te verbeteren. Daarnaast wordt de rol van ‘energiemanagement’ hierbij ook uitgediept.

Daarnaast geeft Gert Vandeurzen een theoretisch kader om door enkele eenvoudige ingrepen een gezondere levensstijl te verwezenlijken. Met positieve gevolgen voor het concentratievermogen, weerstand en mentale weerbaarheid.

Bestemd voor:

Leidinggevenden die ondanks hun drukke levensstijl als mens en leider inzichten willen krijgen om vitaler in het leven willen staan en hun weerstand te boosten.