Header_mailing2

Werkbezoek Helsinki - Tallinn

VKW Limburg in samenwerking met VNO-NCW Brabant Zeeland, Flanders Investment and Trade en CER10DIPITY nodigen je uit voor een 4 daags werkbezoek aan de regio Helsinki-Tallinn

  • Digitalisering – Duurzaamheid – Mobiliteit als Service – Smart Cities - Gezondheidszorg
  • Ondernemen in- of met Finland en Estland
  • Kansen ontdekken buiten je branche
  • Ontvangst door de Belgische Ambassadeur
  • Netwerken met Finnen, Nederlanders en Belgen
  • Nieuwe ideeën opdoen voor je bedrijf

Na het succes van de inspiratiereizen naar Berlijn en Londen, gaan we nu in het hoge Noorden naar de hoofdsteden van Finland en Estland. Centraal staan vernieuwing en inspiratie.

De kost voor deelname voor de 4-daagse reis bedraagt: €2.478 (exclusief 21% btw): Inclusief vluchten vanaf Düsseldorf, vervoer ter plaatse, hotel, maaltijden, dranken, professionele begeleiding, kennismakingssessie en terugkomsessie.

Voor meer informatie kan je terecht bij raf.sluismans@vkwlimburg.be.

Programma en cases:

Tijdens een bezoek bij Stora Enso, de oudste Naamloze Vennootschap ter wereld, leren we  hoe een traditionele industrie zich heeft ontwikkeld tot absolute koploper in duurzame verpakkingen, constructie en digitalisering.

MaaS Global, een startup die “mobility as a service” op de kaart heeft gezet maakt handig gebruik van de verplichting opgelegd door de Finse overheid waarbij vervoerders hun data als open data beschikbaar stellen. Hun app “Whim” wordt momenteel als een van de drivers voor smart cities gelanceerd in Antwerpen en Amsterdam. Gebruikers kunnen reizen plannen en afrekenen met gebruik van alle vervoersmodaliteiten (fiets, huurauto, openbaar vervoer).

Tallinn is een magneet voor jong talent en een voedingsbodem voor IT-bedrijven waaronder Skype. Ons bezoek aan de e-Estonia showroom biedt een overzicht van diverse bedrijven actief in deze sectoren.

Zo kunnen we met eigen ogen zien hoe de hoofdstad van Estland sinds haar onafhankelijkheid van Rusland in 1992 een radicale strategie heeft gekozen en erin geslaagd is zich te ontwikkelen tot meest gedigitaliseerde land ter wereld. Alleen trouwen, scheiden en een huis kopen kunnen niet online gebeuren. Verder leren we hoe een e-citizenship aan te vragen wat toelaat om als niet inwoner binnen 3 uur een bedrijf op te richten in Estland en zo zaken te doen in het land.  

Tenslotte worden we ontvangen op de residentie van de Belgisch Ambassadeur in Helsinki waar na een in-side toelichting een netwerklunch plaatsvindt in aanwezigheid van Finse, Belgische en Nederlandse ondernemers. Ook de lokale vertegenwoordiging van Flanders Investment en Trade is hierbij aanwezig.  

Logo's Studiereis Helsinki

Locatie
Datum
2019-03-27T00:00:00
Tijd
2019-03-27T00:00:00
Aanmeld periode
2018-05-17T15:00:00  t/m  2019-03-26T15:00:00
Prijs
€ 2.478 p.p. (excl. btw)