20170608 PB Marc Meylaers nieuwe vz

Marc Meylaers nieuwe voorzitter VKW Limburg

donderdag 08 juni 2017

STUURMAN MET ERG VEEL ERVARING IN FAMILIEBEDRIJVEN EN INTERNATIONALISERING

De raad van bestuur van VKW Limburg heeft op donderdag 8 juni Marc Meylaers (°1966) unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij zal op 1 juli Bas van de Kreeke opvolgen. Marc Meylaers is momenteel CEO bij ATL Renting, met vestiging in Paal-Beringen en actief in 6 Europese landen. Voorheen was hij meer dan 20 jaar actief bij LAG, de Breese bouwer van industriële voertuigen, waar hij  in 2007 de leiding kreeg over de hele CIMC-BURG groep, die naast LAG ook diverse vestigingen heeft in Nederland, Polen, Finland en Duitsland. VKW Limburg kiest zo voor een voorzitter met een bijzonder grote ervaring in familiebedrijven en dit altijd in een sterk internationale context. Een verbinder met een erg sterk netwerk, zowel binnen als buiten onze provincie en zelfs landsgrenzen. Een ideale stuurman om de organisatie nóg verder uit te bouwen in het belang van de bedrijven en de Limburgse economie.

Marc Meylaers (°1966) woont in Lommel, is gehuwd met Inez Geuens en is vader van Michiel en Liezel. Marc is handelsingenieur (UHasselt, 1989) en is al zijn hele carrière actief in familiebedrijven, veelal in een internationale context. Zo was hij meer dan 20 jaar actief bij LAG Trailers, de Breese bouwer van industriële voertuigen, waar hij in 2003 managing director werd en in 2007 CEO werd van de CIMC-BURG groep met vestigingen in Nederland, België, Polen, Finland en Duitsland. Sinds begin 2015 is Marc CEO van ATL Renting, een familiebedrijf met een vloot van meer dan 5200 trekkers en opleggers die ofwel verhuurd worden ofwel in leasing worden aangeboden. ATL is actief in 6 Europese landen met een omzet van 50 mio euro.

Marc is al jarenlang actief binnen VKW Limburg waar hij deel uitmaakt van de werkgroep Bedrijfsdirecteurs 2 en sinds 2007 ook lid is van de raad van bestuur. Hij was ook een tijd voorzitter van BRES (De Breese Economische Stuurgroep) en bekleedt diverse bestuursmandaten bij Limburgse bedrijven. Marc staat ook bekend als fervent fietser en mountainbiker.

Uittredend voorzitter Bas van de Kreeke: “Met spijt in het hart heb ik uiteindelijk besloten niet te gaan voor een tweede voorzitterstermijn. Ik heb dit 3 jaar erg graag en met veel gedrevenheid gedaan. Waarbij ik bijzonder veel voldoening heb gehaald uit de contacten met de VKW Limburg-leden. Zij maken onze vereniging en mijn steentje bijdragen aan hun succes is steeds mijn drijfveer geweest. Het klikt bovendien ook erg goed met de door mij aangestelde nieuwe gedelegeerd bestuurder Ruben Lemmens. Maar nieuwe business opportuniteiten en bijkomende professionele uitdagingen binnen m’n eigen bouwbedrijf en mijn start-ups vragen erg veel operationele aandacht. Wel blijf ik graag actief binnen het VKW Limburg-bestuur om zo m’n schouders te blijven zetten onder deze fantastische organisatie. Met Marc Meylaers als m’n opvolger heb ik er alle vertrouwen in dat VKW Limburg in erg goede handen is en de toekomst van de organisatie is verzekerd.”

Toekomstig VKW Limburgvoorzitter Marc Meylaers: “Actief mee timmeren aan de toekomst van de Limburgse economie is iets waar ik erg naar uitkijk. Na het knappe parcours van mijn voorvanger Bas van de Kreeke, zal ik met veel passie en goesting m’n schouders zetten onder de verdere uitbouw van VKW Limburg en dit ten dienste van onze leden en de Limburgse economie . Mijn ervaring als CEO in een familiale en internationale context zie ik hierbij als een troef omdat dit perfect aansluit bij het DNA van het Limburgse bedrijfsleven.  Samen met de uitgebalanceerde VKW Limburg bestuursploeg en een competent managementteam geeft me dat het volste vertrouwen in de toekomst.”  

Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg: “M’n dank en appreciatie gaat in eerste instantie uit naar afscheidnemend voorzitter Bas. Ik vond het een eer om intens met hem te hebben mogen samenwerken. Marc Meylaers staat bekend als een sterk verbinder, een man van overleg en evenwicht met veel oog voor waarden als integriteit, loyaliteit en discretie. En dat sluit naadloos aan bij het DNA van VKW Limburg. Zijn grote ervaring met familiebedrijven en zijn internationale ervaring zijn ongetwijfeld een troef in de ondersteuning van het Limburgse economisch weefsel. Bovendien is hij sterk  doordrongen van de ‘Industrie 4.0.’-gedachte, een uitdaging waar ook onze Limburgse economie voor staat en waar VKW Limburg zijn leden ten volle in wil ondersteunen.”

BENOEMINGEN

Naast een nieuwe voorzitter benoemde de raad van bestuur van VKW Limburg ook volgende nieuwe bestuurders: Dominic Stas (Mediahuis), Jan Nuyts (Houben), Patrick Hermans (Concentra), Wouter Uten (Ugentec) en Mieke Neven (Burocad-Printsalon). Deze laatste als extra mandaat vanuit Jong VKW Limburg.

JAARVERGADERING maandag 25 september 2017

De Jaarvergadering van VKW Limburg op maandag 25 september in het Cultuurcentrum Hasselt krijgt een extra feestelijk karakter met het afscheid van voorzitter Bas van de Kreeke en de kennismaking met nieuwe voorzitter Marc Meylaers.