wo 24 nov.

OPROEP: Word STEM-gastspreker & vertel jongeren welke toekomstperspectieven een STEM-opleiding en -carrière biedt

Naast het gewone ‘Ondernemer voor de Klas’-project dat vanaf midden januari loopt, organiseert Vlajo i.s.m. VKW Limburg opnieuw een specifiek ‘STEM Ondernemers voor de Klas’-project.

Doel?
Een brug slaan tussen STEM-bedrijven en STEM-klassen. Om zo STEM-interesse bij schoolgaande jongeren te stimuleren, de leerkrachten in de STEM-vakgebieden te ondersteunen en bedrijven in contact brengen met potentiële toekomstige werknemers.

Meer info: STEM-OvK - Vlaamse Jonge Ondernemingen (vlajo.org)

Doelgroepen?
alle leerlingen uit het secundair (STEM-)onderwijs.

Timing?
Tussen 21 maart en 13 mei 2022 

Voel jij je geroepen?
Wie kan de jongeren beter warm maken voor een loopbaan in techniek, technologie en wetenschappen dan zij die er beroepsmatig elke dag gepassioneerd mee bezig zijn? Als rolmodel motiveer je jongeren om een STEM-carrière te overwegen en er meer over te weten te komen. Dus, ben je een ondernemer/bedrijfsleider/manager met een passie voor STEM en kriebelt het om een 2-tal uurtjes met de jongeren in dialoog te gaan? Dan is dit iets voor jou!

Ondersteuning?
Vlajo zoekt een geschikte klas die aansluit bij uw bedrijfsprofiel en bezorgt u een voorbeeld PowerPoint, waarin verschillende items aan bod komen met telkens een woordje uitleg. Aan de hand hiervan kunt u uw eigen ervaring en kennis naar voren brengen. De voorbereidingstijd wordt zo tot een minimum beperkt!

Overtuigd om deel te nemen?
Stuur een mail met je kandidaatstelling en gegevens (naam, voornaam, bedrijf/organisatie en gsm-nummer) naar wendy.smets@vlajo.org of tel 0490 45 79 83 vóór 15/12.

Meer info: STEM Ondernemers voor de Klas