20171003 Internationalisering - samenwerking FIT VKWLimburg

Internationalisering

VKW Limburg helpt bedrijven die (verder) willen internationaliseren.

VKW Limburg slaat de handen in elkaar met FIT voor internationalisering van de Limburgse economie

VKW Limburg heeft een structurele samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen. De overeenkomst werd op 3 oktober 2017 ondertekend door Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg en Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van FIT in aanwezigheid van Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Het partnerschap is ingebed in ‘Vlaanderen versnelt!’, de internationaliseringsstrategie van de Vlaamse economie.

VKW Limburg en FIT slaan de handen in elkaar om samen de internationaliseringsplannen van Limburgse bedrijven nog beter en gestroomlijnder te ondersteunen. En via tal van gerichte acties het grensoverschrijdend zakendoen te stimuleren en bevorderen.

In goed gezelschap

Niet alleen VKW Limburg zal nauwer gaan samenwerken met FIT. Ook 16 andere ondernemersorganisaties, kamers van koophandel, federaties en clusters ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst om de internationalisering van Vlaamse bedrijven een versnelling hoger te schakelen:

www.flandersinvestmentandtrade.com/nl/partners

VisualSP-VKWLimburg_NL


Databank Grensverleggend Groeien

VKW Limburg beschikt over een sterk en selectief netwerk. Waarom dit dan niet optirmaal gebruiken en de ondersteuning en ervaring van collega-ondernemers inroepen?

VKW Limburg stelde een databank samen met een groep ondernemers met uiteenlopende ervaringen in het buitenland:

  • het ontdekken van nieuwe markten
  • het bezoeken en deelnemen aan beurzen
  • samenwerkingen aangaan buiten de grenzen
  • ...

Ook een specifieke vraag rond internationalisering? Contacteer ons gerust. Wij verbinden je met de juiste mensen in ons ledennetwerk en verdere afspraken worden onderling gemaakt.


Kortlopende missies

In de nabije toekomst wilt VKW Limburg op zoek gaan naar interessante groeiregio's, wat kan uitmonden in kortlopende studietrips.

 

Voor bedrijven die internationaal actief zijn of dat wensen te worden stelt Flanders Investment & Trade een toolkit ter beschikking. Deze helpt Vlaamse bedrijven om zich in het buitenland te profileren en daarbij gebruik te maken van de troeven die Vlaanderen biedt. De toolkit is vrij te gebruiken en beschikbaar via deze link

CONTACT

Raf Sluismans

   Raf Sluismans
   directeur Cresco
    
   tel: 011 24 95 13
   email: raf.sluismans@vkwlimburg.be