Familiebedrijf

GEZOCHT: Parels van Familiebedrijven

Het Expertisecentrum Familiebedrijven van VKW Limburg, dat al 12 jaar familiebedrijven ondersteunt in hun verdere professionalisering, lanceert samen met de UHasselt de 'Ambassadeur Excellent Familiebedrijf'. Een vernieuwende onderscheiding die de beste familiebedrijven lauwert en neerzet als inspirerende rolmodellen. Op 18 mei maken we de eerste 'Ambassadeurs' bekend tijdens een groots Family Event.

Een deskundige en onafhankelijke jury selecteert uit de ingeschreven kandidaten maximaal 3 familiebedrijven die zich gedurende 2 jaar 'Ambassadeur Excellent Familiebedrijf' mogen noemen. Hierbij baseert de jury zich op de resultaten van een diepgaande en academisch onderbouwde vragenlijst. Naast experten inzake familiebedrijven maken ook top familiale ondernemers Herman Van de Velde, gedelegeerd bestuurder Van de Velde en Joost Callens, CEO van Durabrik deel uit van de jury.

Zowel voor het invullen van de vragenlijst als bij de toetsing door de jury wordt de lat hoog gelegd. "Dit ligt in de lijn van het DNA van VKW Limburg. Want we zijn op zoek naar parels van familiebedrijven die de nationale toetssteen doorstaan. Belangrijke voorwaarde hierbij is ook een grondige financiële analyse als olympisch minimum", licht gedelegeerd bestuurder van VKW Limburg Ruben Lemmens toe.

VRAGENLIJST

Alle familiebedrijven kunnen via bijgevoegde vragenlijst meedingen naar dit 'ambassadeurschap'.

Deze vragenlijst omvat alle elementen van het professionaliseringsproces van het familiebedrijf.

LABEL OM MEE UIT TE PAKKEN

De gekozen 'Ambassadeurs' mogen gedurende 2 jaar het 'Excellent Familiebedrijf'-logo uitdragen op al hun communicatiekanalen en -dragers.  Koen Hendrix, directeur VKW Limburg en bezieler van het Expertisecentrum Familiebedrijven: "De Ambassadeurs zullen bedrijven zijn waar een goede bedrijfscultuur, eigenaarsvisie en uitstekende familiale relaties hand in hand gaan. Hier met trots mee kunnen uitpakken, zal ongetwijfeld een extra troef zijn, zowel richting klanten, leveranciers en andere stakeholders als richting huidige en eventuele toekomstige medewerkers".

BENT U HET EXCELLENT FAMILIEBEDRIJF WAARNAAR WE OP ZOEK ZIJN?
Aarzel niet en stel u kandidaat via het invullen van bijgevoegde vragenlijst.

MEER INFO:

Koen Hendrix, directeur, VKW Limburg
T. 011 24 95 03 - koen.hendrix@vkwlimburg.be 

WIST JE DAT? ...

Meer dan drie kwart van de ondernemingen in België in familiehanden zijn en dat ze samen een derde van de totale toegevoegde waarde in ons land realiseren? In Vlaanderen, en meer in het bijzonder in Limburg, is zelfst bijna 80% van de ondernemingen een familiebedrijf. Meer dan ooit vormen zij de ruggengraat van onze economie.