HEADER_MAILING

Getuigenis Diresco

VKW Limburg en het Expertisecentrum Familiebedrijven nodigen je uit op dinsdag 19 juni 2018 om 8 uur bij VKW Limburg voor een testimonial over de opvolging en verankering van het familiebedrijf Diresco NV door instap van zowel het management als een financiële partij in het kapitaal.

Het vinden van de juiste partner vergt een degelijke voorbereiding. De Diresco case leert je dan ook de do’s en don’ts bij een generatieovergang in combinatie met het openstellen van het kapitaal.

Welke milestones komen aan bod?

 • Wanneer is een generatiewissel aan de orde?
 • De familiale opvolging binnen het familiebedrijf als startpunt: “Kinderen blij, ouders blij” of spelen er andere factoren een rol?
 • Hoe als familie beslissen over de toekomst van het bedrijf? Gevoel of ratio, ambitie of zekerheid: wat neemt de bovenhand?
 • Hoe zet men de familiale beslissingen om in een plan van aanpak? Waardoor kan men de kansen op succes verhogen?
 • Het benoemen van een externe CEO als tussenstap? Wat zijn hier de voordelen van: voor de familie en voor een toekomstige instap van een partner in het kapitaal?
 • Hoe de familiale waarden van het bedrijf te waarborgen in een overnametraject? Wordt de identiteit bewaard, of wordt hierdoor net een nieuwe identiteit gecreëerd?
 • Wat doet een instap van een externe partij in het kapitaal met de familie en met de medewerkers? Hoe de bezorgdheden aanpakken en wanneer communiceren: voor, tijdens of na?
 • Wat zijn de succesfactoren om een samenwerking tussen het familiebedrijf, een externe CEO en een financiële partij op lange termijn te laten slagen?
 • Voelt men zich nog steeds familiebedrijf wanneer men het kapitaal heeft opengesteld?
 • Wat primeert bij een geslaagd overnametraject: prijs of cultuur? En is hierin de snelheid een vriend of vijand?
 • Hoe moet een dergelijk proces worden begeleid? Wie wordt betrokken en wanneer? Welke meerwaarde brengen externen in een dergelijk proces?

Programma? dinsdag 19 juni van 8 tot 11 uur bij VKW Limburg, Kunstlaan 16 in Hasselt

De sprekers zijn:

Chris Schelfhout, Stichter en ex-CEO van Diresco NV, en vader van 3 kinderen waarvan enkel zoon Dirk actief is binnen het familiebedrijf.

Dirk Schelfhout, mede-eigenaar en huidig co-CEO Diresco NV en zoon van Chris Schelfhout. Dirk zorgde samen met het management en een externe partner voor de verankering van het familiebedrijf.

Vincent Jamaer, corporate finance specialist bij Deloitte Financial Advisory, behartigde als exclusief adviseur de voorbereiding en begeleiding van het volledige overnametraject”

Gezien de openheid en vertrouwelijkheid van deze testimonial en om de ervaringsuitwisseling te versterken, staat deze sessie enkel open voor familiale eigenaars. Kosteloos annuleren kan tot en met 14 juni 2018.

Locatie
VKW Limburg
Kunstlaan 16
3500 Hasselt
Belgiƫ
Datum
2018-06-19T08:00:00
Tijd
2018-06-19T08:00:00
Aanmeld periode
2018-04-23T12:00:00  t/m  2018-06-18T15:00:00
Prijs
€ 95 (EXCL. BTW)