CORONA Geldende maatregelen nationale veiligheidsraad

MAATREGELEN NATIONALE VEILIGHEIDSRAAD

De Nationale Veiligheidsraad besloot tot verstrengde maatregelen met ingang vanaf woensdag 18 maart 2020 | 12u00. Ze werden op 15 april verlengd tot 3 mei 2020. Sinds 4 mei is er een gefaseerde afbouw van de maatregelen. Op 3 juni heeft de Nationale Veiligheidsraad de overgang naar fase 3 vanaf 8 juni van het afbouwplan goedgekeurd. In deze fase werd de aanpak omgedraaid en is wat niet mag de uitzondering en uitdrukkelijk bepaald. Vanaf 1 juli geldt fase 4 van de afbouw van de maatregelen.

Op 23 juli kwam de Nationale Veiligheidsraad opnieuw samen en besloot met het oog op de epidemiologische indicatoren om fase 5 van het afbouwplan niet te activeren. Het nam een reeks maatregelen die vanaf zaterdag 25 juli in het hele land van toepassing zullen zijn.
Aanvullend werd op 27 juli beslist om de tweeledige strategie – nationaal en lokaal – die op 23 juli werd ingevoerd om de heropleving van het virus aan te pakken, te versterken.

Wat betekenen de geldende maatregelen concreet op vlak van 'Werken'?

  • Telewerk blijft waar mogelijk sterk aanbevolen om te veel contact tussen collega’s te vermijden. Daarnaast zijn zij ertoe gehouden om, in de mate van het mogelijke de regels van social distancing toe te passen en uiteraard sowieso het respecteren van de hygiënevoorschriften.
  • Alle georganiseerde activiteiten werden reeds hervat, tenzij de herstart uitdrukkelijk later wordt gepland, met protocollen die zowel de gebruikers als het personeel beschermen.

Overzicht van alle actueel geldende maatregelen: website FOD Economie.

 

button corona wegwijs