20180608_Header_MAILING

Conflictmanagement in (familie)bedrijven

Wegens groot succes
Na uitmuntende evaluaties
En tevreden deelnemers:

  • Leon Peters, gedelegeerd bestuurder, Peters Belgian Outdoor Plants: "Als je op het hoogste niveau in een familiebedrijf actief wil zijn, als familiant of niet-familiant, is het volgen van deze opleiding in conflictmanagement een échte aanrader!"
  • Philip Lewandowski, CEO-managing director, Grafityp: "Als resultaatgerichte CEO was deze opleiding een echte oogopener"

lanceren we versneld en voor de 2de keer de 2-daagse opleiding CONFLICTMANAGEMENT IN FAMILIEBEDRIJVEN - 30 november en 13 december 2018

Van lichte frustraties, over spanningen tot zware ruzies… ze komen in de beste families voor. En dus ook in de beste familiebedrijven.

Wanneer de familieleden zakelijk en/of emotioneel hard tegenover elkaar staan, wordt er van u als niet-familiale CXO of bestuurder heel wat verwacht.  Sommige familieleden zullen proberen u “voor hun kar te spannen”.  Anderen zullen verwachten dat u als een scheidsrechter oordeelt wat de familie en het bedrijf moeten doen. Nog anderen leggen hun hoop in u om tussen de familie te bemiddelen en te verzoenen.

Maar hoe begint u daar aan? Hoe voorkomt u dat het conflict uitmondt in een kampenoorlog waar het bedrijf en de familie zwaar onder lijden? Hoe zorgt u er voor dat uw eigen positie niet verbrand raakt?

In deze opleiding loodsen vijf ervaren Erkend Bemiddelaars in familiebedrijven u door het traject van conflict tot oplossing.  U krijgt een duidelijk stappenplan waarin u leert:

  • Hoe een conflict tijdig te detecteren;
  • Hoe u door actief luisteren in de standpunten van de familieleden hun belangen kan detecteren;
  • Hoe u herkent of iemand een “doordrammer”, “ja-knikker”, “vluchter” of “compromis-zoeker” is…
  • … en welk conflicttype u zelf bent;
  • Hoe u de familie kan helpen om zelf oplossingen te bedenken en uiteindelijk een akkoord te vinden;
  • Wat de uitwegen zijn wanneer u het conflict zelf niet kan of wil oplossen 

Aan de hand van concrete gevallen gegrepen uit de realiteit van het familiebedrijf, oefent u de vaardigheden om zonder kleerscheuren door het conflict te komen. In een discrete setting kan u ervaringen uitwisselen.

PROGRAMMA?   30 november en 13 december van 8 tot 17 uur.

VOOR WIE?   Niet-familiale CXO’s (CEO, CFO, CIO,..) en bestuurders in familiebedrijven.

TRAINERS?   Mark Bernaerts – Kristof Cox - Kathleen Croes – Kristien Vaes – Miek Warson

Aantal deelnemers is beperkt tot max. 25. Onder bepaalde voorwaarden is gedeeltelijke subsidiëring via KMO portefeuille mogelijk. Kosteloos annuleren kan tot en met 15 november 2018.

Locatie
VKW Limburg
Kunstlaan 16
3500 Hasselt
Belgiƫ
Datum
2018-11-30T08:00:00
Tijd
2018-11-30T08:00:00
Aanmeld periode
2018-09-12T10:00:00  t/m  2018-11-29T15:00:00
Prijs
€ 595 (excl. btw)