20200703 Carry back en andere fiscale steunmaatregelen WEBSITE

Webinar 'Carry back en andere fiscale steunmaatregelen'

WAT U ZEKER MOET WETEN!

De federale overheid heeft een aantal belangrijke maatregelen aangekondigd om ondernemingen die lijden onder Corona alvast fiscaal te ondersteunen. Een splinternieuwe maatregel die daarbij zeker in het oog springt, is de zogenaamde carry back.

Deze voor de Belgische fiscaliteit toch wel revolutionaire maatregel laat toe dat onze ondernemingen, mits tijdig actie te nemen, de verwachte verliezen van dit jaar kunnen verrekenen met de winsten van vorig jaar. Hierdoor kan de vennootschap haar liquiditeitspositie op korte termijn aanzienlijk verbeteren.

Van deze maatregel moet evenwel doordacht én tijdig gebruik gemaakt worden, aangezien elke onderneming in de komende maanden een ‘inschatting’ zal moeten maken van de verwachte verliezen van dit jaar. Een overdreven inschatting kan echter nefaste gevolgen hebben en fiscaal zelfs bestraft worden.

Andere maatregelen, waaronder de mogelijkheid tot het aanleggen van een vrijgestelde wederopbouwreserve, zijn in de maak, en willen de solvabiliteit van de ondernemingen op langere termijn ondersteunen. Een aantal andere fiscale corona-maatregelen zijn eenmalig en vereisen onmiddellijke actie

Al deze maatregelen, en vooral hun praktische toepassing, worden tijdens dit webinar besproken. Deze sessie neemt slechts één uur van jouw tijd. We voorzien 45 minuten voor de toelichting, gevolgd door 15 minuten voor vraagstelling.

PRAKTISCH

Carry back en andere fiscale steunmaatregelen: wat u zeker moet weten! | Live Webinar

Sprekers: David Engelbos en Tim Vandeweyer (PAQT Advocaten)

Vrijdag 3 juli 2020 | 12u00 – 13u00

Dit webinar bieden wij gratis aan. Enkele dagen voor het webinar ontvang je een bevestiging met een link naar het online webinar waar je kan deelnemen.

In samenwerking met:

Logo in samenwerking met PAQT Advocaten

Locatie
Datum
2020-07-03T12:00:00
Tijd
2020-07-03T12:00:00
Prijs
gratis