NextGen Thursdays

 • Wat?

  community NextGen Thursdays

 • Waar?

  Barbarazaal Thor Park
  André Dumontlaan 67
  3600 Genk

 • Wanneer?

  21 oktober 2021
  9 december 2021
  17 februari 2022
  21 april 2022
  27 mei 2022

 • Prijs?

  € 295 (excl. btw)
  De afsluitsessie op de Summerstart (27/05) van Jong VKW is niet inbegrepen in de deelnameprijs

In een familiebedrijf komt vroeg of laat het thema familiale opvolging op tafel. Om een antwoord te vinden op bepaalde vragen slaan VKW Limburg en Jong VKW Limburg de handen in elkaar. Samen organiseren we de NextGen Thursdays.

Zoals u weet zet VKW Limburg al jarenlang sterk in op het adviseren en begeleiden van familiebedrijven in de verschillende levensfasen van de onderneming. Zij het voor de oprichting van een raad van advies, bij de zoektocht naar een externe CEO, voor het oplossen van geschillen in de familie of om de overdracht naar de volgende generatie succesvol te laten verlopen. VKW is hierbij steeds een partner die klaarstaat voor u.

In een familiebedrijf komt vroeg of laat het thema familiale opvolging op tafel. Of zeg maar gerust keukentafel. Hierbij stellen we dikwijls vast dat ouders van de veronderstelling uitgaan dat zoon of dochter de onderneming later wil overnemen. Maar is dat wel effectief zo…? Wordt er niet te veel druk gelegd door de ouders? Of worden de wensen langs de beide kanten juist níet uitgesproken? En als zoon of dochter wil instappen in het familiebedrijf, wanneer kan dat dan best gebeuren? En hoe? Allemaal vragen die niet na één nachtje slapen te beantwoorden zijn.  

Om een (mogelijk) antwoord te vinden op deze vragen slaan VKW Limburg en Jong VKW Limburg de handen in elkaar. Samen organiseren we de NextGen Thursdays. Vanaf oktober 2021 komt deze community met mogelijke opvolgers van het familiebedrijf vijf keer per jaar samen om naar inspirerende getuigenissen te luisteren en om ervaring uit te wisselen. Zo worden ze ondergedompeld in het verhaal van jonge ondernemers, die in hetzelfde schuitje gezeten hebben en hun ervaringen willen delen, alsook experten die hun blik op de materie kunnen verruimen. Het is geen spoedcursus over hoe in te stappen in het familiebedrijf. Het is een traject waar ervaringen centraal staan en waar jonge ondernemende mensen elkaar kunnen ontmoeten.

PROGRAMMA

Elke sessie gaat door van 18u00-23u00. We voorzien de ontvangst met streetfood.

 • 21.10.21 sessie 1
 • 09.12.21 sessie 2
 • 17.02.22 sessie 3
 • 21.04.22 sessie 4
 • 27.05.22 sessie 5: Afsluit op Summerstart Jong VKW

Elke sessie nodigen we een spreker – een jonge ondernemer of een expert – uit die zijn of haar ervaringen wil delen en je kan helpen wegwijs te maken. Achteraf is er de mogelijkheid om te netwerken.

Er zijn geen resultaten gevonden.