NextGen Thursdays

 • Wat?

  community NextGen Thursdays

 • Waar?

  Thor Park
  André Dumontlaan 67
  3600 Genk

 • Wanneer?

  22 september 2022 (informeel bedrijfsbezoek bij Warsco Units)
  20 oktober 2022
  8 december 2022
  16 februari 2023
  27 april 2023

 • Prijs?

  € 295 (excl. btw)

In een familiebedrijf komt vroeg of laat het thema familiale opvolging op tafel. Om een antwoord te vinden op bepaalde vragen organiseert VKW Limburg de NextGen Thursdays.

Zoals je weet zet VKW Limburg al jarenlang sterk in op het adviseren en begeleiden van familiebedrijven in de verschillende levensfasen van de onderneming. Zij het voor de oprichting van een raad van advies, bij de zoektocht naar een externe CEO, voor het oplossen van geschillen in de familie of om de overdracht naar de volgende generatie succesvol te laten verlopen. VKW is hierbij steeds een partner die klaarstaat voor jou.

In een familiebedrijf komt vroeg of laat het thema familiale opvolging op tafel. Of zeg maar gerust keukentafel. Hierbij stellen we dikwijls vast dat ouders van de veronderstelling uitgaan dat zoon of dochter de onderneming later wil overnemen. Maar is dat wel effectief zo …? Wordt er niet te veel druk gelegd door de ouders? Of worden de wensen langs de beide kanten juist níet uitgesproken? En als zoon of dochter wil instappen in het familiebedrijf, wanneer kan dat dan best gebeuren? En hoe? Allemaal vragen die niet na één nachtje slapen te beantwoorden zijn.  

Om een (mogelijk) antwoord te vinden op deze vragen organiseert VKW Limburg de NextGen Thursdays. Vanaf september 2022 komt deze community met mogelijke opvolgers van het familiebedrijf opnieuw vijf keer per jaar samen om naar inspirerende getuigenissen te luisteren en om ervaringen uit te wisselen. Zo worden ze ondergedompeld in het verhaal van jonge ondernemers, die in hetzelfde schuitje gezeten hebben en hun ervaringen willen delen, alsook experten die hun blik op de materie kunnen verruimen. Het is geen spoedcursus over hoe in te stappen in het familiebedrijf, het is een traject waar ervaringen centraal staan en waar jonge ondernemende mensen elkaar kunnen ontmoeten.

PROGRAMMA

Elke sessie gaat door van 18.00-23.00 uur. We voorzien de ontvangst met streetfood.

 • 22/09/'22 sessie 1: informeel bedrijfsbezoek bij Warsco Units
 • 20/10/'22 sessie 2
 • 08/12/'23 sessie 3
 • 16/02/'23 sessie 4
 • 27/04/'23 sessie 5

Elke sessie nodigen we een spreker – een jonge ondernemer of een expert – uit die zijn of haar ervaringen wil delen en je kan helpen wegwijs te maken. Achteraf is er de mogelijkheid om te netwerken.