di 26 okt

Een management Buy-Out als startegische optie voor de continuïteit van het bedrijf

 • Wat?

  Opleiding

 • Waar?

  VKW Limburg PopUp

  Kunstlaan 16

  3500 Hasselt

 • Wanneer?

  26 oktober 2021

  27 oktober 2021


  8u30 - 16u30

 • Prijs?

  € 1950 (excl. btw)

HOE BEREID JE EEN TOEKOMSTIGE SUCCESVOLLE MANAGEMENT BUY-OUT VOOR ALS KOPER OF ALS VERKOPER VAN EEN BEDRIJF?

De overdracht van een onderneming brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Een management buy-out is een belangrijke optie om het bedrijf lokaal te verankeren en de toekomst van de onderneming te verzekeren.

Academisch inzicht wordt onderbouwd met praktijkgetuigenissen, cases, referentiekaders en tools. Volgende centrale vragen komen hierbij aan bod. Wat zijn de opties om een bedrijf over te laten? Hoe maak je een bedrijf verkoopbaar? Op welke manier evalueer je het potentieel van een bedrijf? Waar moet je op letten tijdens het onderhandelingsproces? Hoe bepaal je de prijs van een bedrijf en op welke manier kan de overname gefinancierd worden? Hoe ga je als koper om met de verkoper? Wat zijn de meest voorkomende valkuilen?

Bestemd voor

huidige eigenaars (managers) die bij het overdrachtsproces van een onderneming betrokken kunnen zijn. Meer in het bijzonder de eigenaar-managers die de opvolging en overdracht van hun bedrijf in de toekomst voorbereiden en hierdoor de continuïteit van de onderneming willen veiligstellen. Het doorlopen van dit programma stelt u in staat om het overdrachtstraject professioneler aan te pakken.

Daarnaast richt de Academy zich tot leidinggevenden die een management buy-out overwegen.

Programma

Elke sessie gaat door van 8u30 tot 16u30

 • dinsdag 26 oktober 2021
 • woensdag 27 oktober 2021