Heading WEBSITE Genk Loopt

Eerste (loop)record gesneuveld: VKW Limburg Bedrijvenloop volzet

woensdag 05 mei 2021

Gezonde levensstijl en teamspirit stimuleren slaat ook in coronatijden aan bij Limburgse bedrijven

Op zondag 9 mei vindt de ‘VKW Limburg Bedrijvenloop’ plaats tijdens Genk Loopt. 
Het eerste (loop)record voor Genk Loopt 2021 is al gesneuveld: buiten verwachting is deze coronaproof editie compleet volzet. Meer dan 20 Limburgse bedrijven met in totaal bijna 550 bedrijvenlopers komen verspreid over de hele dag aan de start voor een sportieve teambuilding en strijden onder mekaar voor de titel van ‘Snelste bedrijf van Limburg’.

Genk Loopt profileert zich als ‘de gezondste loop van Limburg’. Wat naadloos aansluit bij de doelstelling van deze Bedrijvenloop. Werkgeversorganisatie VKW Limburg wil bedrijven ondersteunen in het stimuleren van een gezonde levensstijl bij hun medewerkers en zo ook de teamspirit mee helpen bevorderen. Ook deze overgangseditie, noodgedwongen in een strikt coronaproof jasje, slaat aan bij de Limburgse bedrijven die duidelijk hunkeren om iets leuks te doen met collega’s die elkaar misschien al lang niet meer gezien hebben.

Gert Schreurs, communicatie- & eventmanager bij werkgeversorganisatie VKW Limburg en organisator van de VKW Limburg Bedrijvenloop:
“Genk Loopt profileert zich als ‘de gezondste loop van Limburg’. Dat sluit naadloos aan bij de doelstelling van de ‘VKW Limburg Bedrijvenloop’ die we nu al vanaf het begin van Genk Loopt organiseren: bedrijven ondersteunen in het stimuleren van een gezonde levensstijl bij hun medewerkers en zo de teamspirit mee helpen bevorderen. Het wordt noodgedwongen een overgangseditie in een coronaproof jasje. Genk Loopt wordt georganiseerd tussen 8 en 16 mei. We zijn de organisatie erg erkentelijk dat zondag 9 mei exclusief voorbehouden wordt voor onze Bedrijvenloop. Zouden de Limburgse bedrijven wel warm lopen voor een uitzonderlijke editie waarbij elk bedrijf een tijdsslot krijgt toegewezen en alles coronaproof in loopbubbels van maximaal vier dient te verlopen? Toch een andere beleving dan de vorige jaren met toen telkens een gezellig druk bedrijvendorp. Maar de nood aan verbinding en het idee om samen opnieuw iets in teamverband te kunnen doen, hoe gering en ingeperkt ook, slaat duidelijk aan. De VKW Limburg Bedrijvenloop is compleet volzet. Alle beschikbare tijdssloten zijn ingenomen en maar liefst 550 bedrijvenlopers zetten zondag hun beste beentje voor”.

 
Gert Schreurs VKW Bedrijvenloop

Medeorganisator Nele Ghysen van VKW Limburg: “We zijn superblij dat veel Limburgse bedrijven de kans nemen om op zondag 9 mei te lopen met collega’s die ze misschien al lang niet meer gezien hebben. En de competitief ingestelde bedrijven kunnen meteen weer een gooi doen naar de titel van ‘snelste bedrijf van Limburg’.”

Snelste bedrijf van Limburg
Hoewel ‘gezondheid’ en teamspirit primeert en deelnemen dus ook hier belangrijker is dan winnen kunnen de ingeschreven bedrijven ook een gooi doen naar de titel van 'het snelste bedrijf van Limburg', en dit in twee categorieën:  + 50 of - 50 medewerkers.  Het ‘snelste bedrijf van Limburg’ is dat bedrijf waarvan de samengetelde tijd van hun twee snelste lopers bij de 5 kilometer en hun twee snelste lopers bij de 10 kilometer het laagst is. Er wordt een apart ‘bedrijvenklassement’ opgemaakt.  En hoewel de 10 mijl buiten het eigenlijke bedrijvenklassement valt wordt ook hier de snelste mannelijke en vrouwelijke bedrijvenloper/loopster achteraf gehuldigd.

Ingeschreven bedrijven
ACA IT- Solutions; Alro; Aperam; Assign; Selligent;  DFW accountants; Esthedentalplus; Exago; EY; Groep Vanhout; Jabil Circuit Belgium; KPMG Law; Lidl Belgium; Luminus; Omnius; Pikon Benelux; Sumitomo Bakelite Europe; stad Genk; UCLL; ZOL; Quality-Jobs@Work; VKW Limburg

Meer info: www.genkloopt.be