20210527 PB Kick Off event ET2SME afb. WEBSITE

Online kick-offevent ET2SMEs donderdag 27 mei 2021

donderdag 20 mei 2021

ET IS BACK!
PROFITEER ALS LIMBURGSE KMO VAN DE HIGHTECHCLUSTER DIE WORDT GEBOUW ROND DE EINSTEIN TELESCOOP.

De Einsteintelescoop (ET) is een uniek, grootschalig project dat Europa een wereldwijde koppositie zal bezorgen in onderzoek naar zwaartekrachtgolven. De Maas-Rijnregio is samen met Sardinië nog de enige kandidaat die kans maakt op de komst en bouw van deze hypermoderne onderzoeksinfrastructuur in de vorm van een ondergrondse driehoek met zijden van maar liefst 10 kilometer. Tegen 2025 valt de finale beslissing of de Einstein Telescoop naar het drielandenpunt komt.

Ter voorbereiding lopen alvast een aantal grote projecten waarin Limburgse bedrijven hun expertise in tal van domeinen kunnen tonen. Of kunnen profiteren van de samenwerkingsinitiatieven en het technologische onderzoek die op touw worden gezet.

Speciaal voor KMO’s start er nu het nieuwe initiatief: ET2SMEs. Een project dat hen ondersteunt in de ontwikkeling van nieuwe producten, processen en diensten, die relevant zijn voor de Einsteintelescoop of voor andere uitdagende markten (zoals luchtvaart en automotive). Trekker van dit project in Limburg is POM Limburg en VKW Limburg zet er graag mee zijn schouders onder om zoveel mogelijk Limburgse KMO’s te laten profiteren van deze unieke kans.

Op donderdag 27 mei wordt het project gelanceerd tijdens het online kick-offevent ET2SMEs tussen 13u00 en 14u30.

Wil je meer weten over dit unieke project en de bijhorende opportuniteiten voor jouw bedrijf? Schrijf je dan zeker in via deze link.