VKW is positief Hospidex HEADING WEBSITE

VKW is positief met Hospidex

dinsdag 13 april 2021

VKW Limburg gaat in deze b(iz)arre tijden op zoek naar positiviteit. Ondernemers tonen tonnen weerbaarheid en creativiteit. Bedrijven slagen er wonderwel in zich heruit te vinden. VKW pakt daarom uit met positieve verhalen die misschien het grote nieuws (nog) niet haalden en viert zo sterk Limburgs ondernemerschap. Als hart onder de riem voor onze leden-bedrijven. Als symbool voor de Limburgse wendbaarheid en veerkracht van al onze ondernemers en hun mensen. Stuk voor stuk ‘Helden van de Limburgse economie’. 


NIEUWE STRATEGISCHE PARTNER LAAT HOSPIDEX GROEIEN

Hospidex kwam begin februari al positief in het nieuws nadat het Duitse biotechbedrijf BioNTech, dat een coronavaccin produceert met Pfizer, er 256 miljoen ‘supernaalden’ had besteld. Dankzij die ‘Low Dead Space’-naalden blijft er amper ‘dood volume’ of restvloeistof achter in een vaccinflacon.

En met de recente keuze voor Smile Invest als nieuwe strategische partner ligt het groeipad verder open.   

Hospidex is gespecialiseerd in de invoer, distributie en commercialisering van medische producten in West-Europa. Dit gaat van bloeddrukmeters voor particulieren tot totaaloplossingen voor ziekenhuizen. Met 45 medewerkers realiseert het bedrijf met hoofdzetel in Tienen en met Genkenaar en actieve VKW-er Francis Gielen als mede-eigenaar, jaarlijks een omzet van 30 miljoen euro.

Omdat er een consolidatiegolf bezig is in hun sector en zij op eigen kracht willen groeien, ging de bedrijfsleiding op zoek naar een financiële partner. Hierbij viel de keuze op Smile Invest, het industriële groeifonds rond Urbain Vandeurzen dat zich richt op bedrijven actief in technologie, healthcare en digital services en dat mee wordt gefinancierd door bekende ondernemers waaronder ook een aantal Limburgers.  

Samen willen we het aanbod voor onze klanten verder verdiepen en uitbreiden. We zijn ervan overtuigd dat Smile Invest hiervoor de ideale partner is, dankzij hun expertise in de gezondheidszorg en focus op innovatieve oplossingen”, zegt Francis Gielen, Managing director en CFOO Hospidex.

Francis en CEO Hendrik Seghers zullen samen met Smile Invest, dat een beperkt meerderheidsbelang kocht, kijken naar mogelijke overnames om hun positie in de Benelux, Frankrijk en de Duitstalige landen verder te versterken. Bovendien werken ze aan een verbreding van hun productengamma, met innovatieve producten zoals wegwerpbedpannen van gerecycleerd krantenpapier die in ziekenhuizen infecties kunnen helpen voorkomen.   

Button Meer positieve verhalen