VKW is positief Alro HEADING WEBSITE

VKW is positief met Alro

dinsdag 06 april 2021

VKW Limburg gaat in deze b(iz)arre tijden op zoek naar positiviteit. Ondernemers tonen tonnen weerbaarheid en creativiteit. Bedrijven slagen er wonderwel in zich heruit te vinden. VKW pakt daarom uit met positieve verhalen die misschien het grote nieuws (nog) niet haalden en viert zo sterk Limburgs ondernemerschap. Als hart onder de riem voor onze leden-bedrijven. Als symbool voor de Limburgse wendbaarheid en veerkracht van al onze ondernemers en hun mensen. Stuk voor stuk ‘Helden van de Limburgse economie’. 


GERICHTE BUSINESS-FOCUS ZORGT VOOR WIND IN DE ZEILEN BIJ ALRO

Ook bij productiebedrijf ALRO zorgde corona voor een tijdelijke terugval van de omzet in Q2 2020. Toch slaagden zij erin om net in ‘coronatijden’ nieuwe business binnen te halen en hiervoor de nodige extra investeringen door te voeren.

Voor de volgende jaren werd een ambitieus businessplan opgesteld, gebaseerd op de ‘revival’ in de truck- en car-business en op het binnenhalen van een aantal aantrekkelijke nieuwe orders. Een groot order voor de New Generation Daf Truck leidt tot bijkomende investeringen en zorgt voor meerdere jaren werkzekerheid en continuïteit. Ook in de automotive business zorgt een nieuw contract voor de elektrische Volvo XC40 voor een boost. Een door Alro geëngineerde en gebouwde assemblagelijn, gaat ervoor zorgen dat tegen het najaar de productiecapaciteit voorhanden is om dagelijks onderdelen voor 600 wagens te behandelen en te leveren naar de fabriek in Gent.

Jan Craenen, CEO van ALRO Group is fier op de weerbaarheid van de organisatie en zijn medewerkers: “Onze sterke business focus op truck, speciale ‘customized’ opdrachten voor de car-industrie en het inzetten op elektrificatie blijkt een juiste keuze. Zo stijgt het aandeel omzet voor elektrische wagens tot 20%  in 2022, en dit zal enkel nog maar stijgen in de komende jaren. Die markt heeft veel potentieel en we spelen hier zeer direct op in en alle afdelingen, van sales tot productie, zijn hier op ingericht.”

ALRO is in coronatijd gericht blijven investeren. “En dit niet enkel in installaties, maar we zijn ook medewerkers blijven aanwerven”, aldus nog Jan Craenen.

ALRO Group, met hoofdzetel in Dilsen-Stokkem en meerdere productievestigingen in Limburg, is ook actief in Nederland en Slovakije, en is specialist op het gebied van oppervlaktebehandeling van kunststoffen en metalen voor de truck- en automotive industrie. Waarbij bijkomend de focus ligt op extra added value services zoals automatische montage, laserstripping, sealing, just in sequence en just in time deliveries met als doel de ‘one-stop-shop’ voor de klant te zijn.

Een Limburgse productieparel die méér dan z’n plaats verdient in onze ‘VKW is positief’-reeks.

Button Meer positieve verhalen