VKW is positief met Rajapack HEADING WEBSITE

VKW is positief met RAJA

dinsdag 11 mei 2021

VKW Limburg gaat in deze b(iz)arre tijden op zoek naar positiviteit. Ondernemers tonen tonnen weerbaarheid en creativiteit. Bedrijven slagen er wonderwel in zich heruit te vinden. VKW pakt daarom uit met positieve verhalen die misschien het grote nieuws (nog) niet haalden en viert zo sterk Limburgs ondernemerschap. Als hart onder de riem voor onze leden-bedrijven. Als symbool voor de Limburgse wendbaarheid en veerkracht van al onze ondernemers en hun mensen. Stuk voor stuk ‘Helden van de Limburgse economie’. 


RAJA INVESTEERT IN BIJKOMENDE 16.000 M² OM GROEI DOOR E-COMMERCE TE ONDERSTEUNEN

RAJA Benelux biedt het grootste verpakkingsassortiment in de Benelux, evenals een compleet assortiment magazijnuitrusting, kantoorbenodigdheden, persoonlijke bescherming, hygiëne- en onderhoudsproducten. RAJA Benelux werkte tot voor kort onder de naam Rajapack, maakt deel uit van de 24 bedrijven tellende Europese RAJA-Groep en realiseert een omzet van 71,5 mio euro.

Sinds de start in Tongeren nu 25 jaar geleden kent het bedrijf een constante groei. Hun verpakkingsassortiment is altijd de basis van het aanbod geweest.  Sinds de opkomst van de e-commerce werd volop ingezet op de uitbouw van een volledig assortiment voor de e-commerce handelaar.  En voor zowat elke conventionele verpakkingsoplossing biedt RAJA ook een milieuvriendelijk alternatief aan.

De lockdown zorgde voor een fikse groeiversnelling van de e-commerce.  Bestaande klanten groeiden en een recordaantal nieuwe klanten kwamen erbij.  Dit zorgde voor een extra impuls en een versnelde uitrol van de  uitbreidingsplannen.  E-commerce is een blijver waardoor de vraag naar aangepaste verpakkingen en magazijninrichting constant groeit.

Gidi Pluym, general manager RAJA Benelux: “Vandaag werken er al 220 mensen in Tongeren waarvan meer dan de helft in onze drie magazijnen van in totaal 50.000 m².  Om de groei te ondersteunen starten eind dit jaar de uitbreidingswerken aan ons huidige distributiecentrum 3 waardoor we 25.000 palletplaatsen op 16.000 vierkante meter aan capaciteit toevoegen.  Er wordt ook ruimte gemaakt voor 590 vierkante meter extra kantoren.”

Hiermee wordt het belang van de vestiging in Tongeren binnen de Europese Raja groep nog eens onderstreept.

Naast uitbreiding van gebouwen, zal ook de motor van de organisatie meegroeien.  Het bedrijf zoekt heel wat magazijnmedewerkers voor het laden en lossen, de orderpicking en het verzendklaar maken van de pallets en pakketten. Daarnaast zijn er op zowat elke afdeling bijkomende vacatures.

“De toekomst oogt zeer positief voor RAJA Benelux. De komende jaren wordt het gamma dat nu reeds meer dan 9.000 referenties telt nog verder uitgebreid”, aldus nog Gidi Pluym.

Button Meer positieve verhalen