VKW is positief Power Tools Distribution HEADING WEBSITE

VKW is positief met Power Tools Distribution

maandag 08 februari 2021

VKW Limburg gaat in deze b(iz)arre tijden op zoek naar positiviteit. Ondernemers tonen tonnen weerbaarheid en creativiteit. Bedrijven slagen er wonderwel in zich heruit te vinden. VKW pakt daarom uit met positieve verhalen die misschien het grote nieuws (nog) niet haalden en viert zo sterk Limburgs ondernemerschap. Als hart onder de riem voor onze leden-bedrijven. Als symbool voor de Limburgse wendbaarheid en veerkracht van al onze ondernemers en hun mensen. Stuk voor stuk ‘Helden van de Limburgse economie’. 


POWER TOOLS DISTRIBUTION CREËERT MEER DAN 20 BIJKOMENDE JOBS DOOR NIEUWE BUSINESS

Dankzij de nieuwe integratie van business die voorheen in Tsjechië zat, creëert Power Tools Distribution meer dan 20 extra arbeidsplaatsen in Hoeselt.

Atlas Copco kent 4 business area’s. Van 2 ervan gebeurde de centrale logistieke afhandeling al bij PTD in Hoeselt. Vanaf 8 februari komt daar nog een 3de business area bij. De hele logistiek van ‘Edwards’, een producent van vacuümpompen voor de elektronica-industrie die enkele jaren geleden werd overgenomen door Atlas Copco, wordt immers overgeheveld van Tsjechië naar Hoeselt.

Kurt Andries, general manager Power Tools Distribution getuigt fier: “Niet alleen onze centrale ligging, maar vooral ook onze erg gewaardeerde logistieke expertise die hier de laatste 29 jaar werd opgebouwd, en zeker ook de echte ‘we can do it’-mentaliteit die hier heerst, maakte dat we deze extra business naar hier kunnen halen. Naast de meer dan 20 bijkomende arbeidsplaatsen, zorgt dit  ook voor bijkomende werkzekerheid en zet het ons nog meer op de kaart als dé strategische en stabiele logistieke hub binnen de Atlas Copco-groep. 2021 kondigt zich op meerdere vlakken aan als een goed jaar. We merken immers dat ook investeringen bij onze klanten opnieuw terug aantrekken.”

Toch uit Kurt ook een grote bezorgdheid. Verder blijven groeien is uitstekend natuurlijk, maar vergt wél voldoende menselijk kapitaal. En zelfs in deze coronatijden wringt daar het schoentje. Ook voor een bedrijf dat over heel wat troeven beschikt om bijkomend mensen aan te trekken. “Het lijkt er wel op alsof door corona de arbeidsmarkt momenteel erg weinig beweegt. Op dit moment hebben we minstens een 10-tal openstaande vacatures, zowel voor magazijniers, planners, order handlers, maar ook financiële profielen. Vacatures die we moeilijk ingevuld krijgen. Hopelijk komt er weldra terug wat meer mobiliteit op de arbeidsmarkt en kunnen we snel de nodige profielen aantrekken.”

Power Tools Distribution in Hoeselt – de nr 5 in onze VKW Top 500 - telt zo’n 230 mensen en is de interne logistieke hub, zeg maar hét distributiecentrum van industriële gereedschappen en reserveonderdelen van de Atlas Copco-groep.

Button Meer positieve verhalen

 

Op de foto bovenaan vlnr; Johan Peuskens, projectleider voor de Edwards-integratie, Kurt Andries, general manager van Power Tools Distribution en Gert Schreurs van VKW Limburg.