VKW is positief met Interrent HEADING WEBSITE

VKW is positief met Interrent

dinsdag 20 april 2021

VKW Limburg gaat in deze b(iz)arre tijden op zoek naar positiviteit. Ondernemers tonen tonnen weerbaarheid en creativiteit. Bedrijven slagen er wonderwel in zich heruit te vinden. VKW pakt daarom uit met positieve verhalen die misschien het grote nieuws (nog) niet haalden en viert zo sterk Limburgs ondernemerschap. Als hart onder de riem voor onze leden-bedrijven. Als symbool voor de Limburgse wendbaarheid en veerkracht van al onze ondernemers en hun mensen. Stuk voor stuk ‘Helden van de Limburgse economie’. 


INTERRENT PAKT UIT MET FORSE GROEI

Net zoals velen kende ook de Limburgse machineverhuurder Interrent een serieuze dip in Q2 2020, te wijten aan de verplichte tijdelijke sluiting. Maar het verhuurbedrijf klom snel uit het dal en nauwelijks een jaar later zien de cijfers er veelbelovend uit. Met in het eerste kwartaal een groei van maar liefst 22% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Zaakvoerder en eigenaar Jan Everts ziet een aantal oorzaken van deze forse groei: “Eerst en vooral zijn we ook in het moeilijkere afgelopen jaar gericht blijven investeren in de vernieuwing én verbreding van ons assortiment waarbij we bewust kiezen voor kwalitatieve A-merken. Bovendien ontzorgen we optimaal onze professionele klanten en spelen we in op de duidelijke trend naar meer middellange en lange termijnhuur. Waarom zou een klant immers nog zelf investeren in materiaal dat hij slechts sporadisch gebruikt? En tenslotte opereren we ook meer en meer buiten Limburg.”

Het huidige, dicht in het centrum gelegen filiaal in Bree, waar het destijds allemaal begon, verhuist binnenkort ook naar een gloednieuwe hoofdzetel. “We zijn blij een uitstekend gelegen terrein van 1,7 hectare inclusief een bedrijfshal van 3000 m² en kantoren te hebben kunnen kopen op de Meeuwerkiezel in Bree. Hier zal weldra onze nieuwe hoofdzetel gerealiseerd worden, zodat we nog sterker staan voor de toekomst”, aldus nog Jan Everts.

Interrent machineverhuur is een Limburgs familiaal bedrijf gerund door Jan Everts en zijn echtgenote Veerle Schreurs en hun team van medewerkers vanuit 3 filialen: Bree, Lommel en Genk. Daar waar vroeger nog 50% van de omzet kwam van de verhuur aan particulieren, vertegenwoordigt de professionele markt nu 90% van hun omzet.

Button Meer positieve verhalen