NextGen Afbeelding WEBSITE

NextGen Thursdays

donderdag 03 juni 2021

Zoals u weet zet VKW Limburg al jarenlang sterk in op het adviseren en begeleiden van familiebedrijven in de verschillende levensfasen van de onderneming. Zij het voor de oprichting van een raad van advies, bij de zoektocht naar een externe CEO, voor het oplossen van geschillen in de familie of om de overdracht naar de volgende generatie succesvol te laten verlopen. VKW is hierbij steeds een partner die klaarstaat voor u.

In een familiebedrijf komt vroeg of laat het thema familiale opvolging op tafel. Of zeg maar gerust keukentafel. Hierbij stellen we dikwijls vast dat ouders van de veronderstelling uitgaan dat zoon of dochter de onderneming later wil overnemen. Maar is dat wel effectief zo…? Wordt er niet te veel druk gelegd door de ouders? Of worden de wensen langs de beide kanten juist níet uitgesproken? En als zoon of dochter wil instappen in het familiebedrijf, wanneer kan dat dan best gebeuren? En hoe? Allemaal vragen die niet na één nachtje slapen te beantwoorden zijn.  

Om een (mogelijk) antwoord te vinden op deze vragen slaan VKW Limburg en Jong VKW Limburg de handen in elkaar. Samen organiseren we de NextGen Thursdays. Vanaf oktober 2021 komt deze community met mogelijke opvolgers van het familiebedrijf vijf keer per jaar samen om naar inspirerende getuigenissen te luisteren en om ervaring uit te wisselen. Zo worden ze ondergedompeld in het verhaal van jonge ondernemers, die in hetzelfde schuitje gezeten hebben en hun ervaringen willen delen, alsook experten die hun blik op de materie kunnen verruimen. Het is geen spoedcursus over hoe in te stappen in het familiebedrijf. Het is een traject waar ervaringen centraal staan en waar jonge ondernemende mensen elkaar kunnen ontmoeten. 

BESTEMD VOOR

De NextGen Thursdays zijn bestemd voor jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar die komen uit een ondernemend familienest*. Studeer je pas? Zit je in je laatste jaar van je studies of heb je reeds een eerste werkervaring? Dan ben jij de ideale kandidaat voor deze NextGen community! Om ervaringen te delen met andere jongeren die voor gelijkaardige vraagstukken of kruispunten staan.

* het is belangrijk dat er een link is met een familiebedrijf

PROGRAMMA

Elke sessie nodigen we een spreker – een jonge ondernemer of een expert – uit die zijn of haar ervaringen wil delen en je kan helpen wegwijs te maken. Achteraf is er de mogelijkheid om te netwerken.

DATA & TIMING

Elke sessie gaat door van 18u00-23u00. We voorzien ontvangst met streetfood.

  • Sessie 1: donderdag 21 oktober 2021
  • Sessie 2: donderdag 16 december 2021
  • Sessie 3: donderdag 17 februari 2022
  • Sessie 4: donderdag 21 april 2022
  • Sessie 5: vrijdag 27 mei 2022

    • Afsluit bij Summerstart van Jong VKW (niet inbegrepen in lidgeld)

PRAKTISCH

Elke sessie gaat door in de Barnabazaal in Thor park (André Dumontlaan 67, 3600 Genk) vanaf 18u00. We voorzien een ontvangst met streetfood. De kostprijs voor het volledige werkjaar bedraagt € 295 (excl. btw).

 

20210504 Button bevraging