VKW is positief Stepco HEADING WEBSITE

VKW is positief samen met Stepco

dinsdag 19 januari 2021

VKW Limburg gaat in deze b(iz)arre tijden op zoek naar positiviteit. Ondernemers tonen tonnen weerbaarheid en creativiteit. Bedrijven slagen er wonderwel in zich heruit te vinden. VKW pakt daarom uit met positieve verhalen die misschien het grote nieuws (nog) niet haalden en viert zo sterk Limburgs ondernemerschap. Als hart onder de riem voor onze leden-bedrijven. Als symbool voor de Limburgse wendbaarheid en veerkracht van al onze ondernemers en hun mensen. Stuk voor stuk ‘Helden van de Limburgse economie’. Die we graag eren met een Limburgs streekproduct van een van onze leden.


STEPCO: SCHERPE FOCUS OP KLANTEN, OPLOSSINGEN ÉN MENSEN MAAKT TOEKOMSTGERICHT VERHAAL IN 3 LANDEN MOGELIJK

Bob Serneels ruilde anderhalf jaar geleden zijn job als commercieel directeur bij Luminus in om als CEO en deels ook medeaandeelhouder aan de slag te gaan bij het IT-bedrijf Stepco Group, met hoofdzetel in Ittervoort in Nederlands Limburg, vlak bij de grens in Maaseik. Na een mooie carrière was de lokroep richting ondernemerschap te sterk.

De Stepco Group bestaat uit het Nederlandse Stepco en het Duitse Twinsec, levert diensten op gebied van cyber security, cloud en workplace management en focust op KMO-klanten in de Euregio (Nederland, Duitsland en België). De groep genereert met een 100-tal mensen een omzet van 17 mio euro met in 2020 een Ebitda van 15%.

Bob Serneels, CEO Stepco Group: “Dat ik als CEO zelf geen informaticus ben zie ik als een voordeel. Het grootste misverstand van IT is immers dat het gaat over techniek. Dat is niet zo. IT gaat over oplossingen. Oplossingen gecreëerd door mensen. De IT wereld staat vol van evolutie en verandering. Onze klanten zoeken begeleiding in deze uitdaging, om zich te kunnen focussen op hun core business. Vanaf dat ik anderhalf jaar geleden CEO en medeaandeelhouder werd, heb ik hierop de focus gelegd. Stepco wil een betrouwbare en ervaren partner zijn die met échte mensen échte oplossingen zoekt en de klant optimaal ontzorgt.”

En die scherpe focus zorgde voor een noodzakelijke turnaround. De omzet in het coronajaar 2020 is stabiel gebleven en de Ebitda ging zelfs maal 1,6. En die geslaagde koerswijziging in 2020 vormt meteen ook de aanzet voor grote ambities in 2021.

Bob Serneels: “De recente contractverlenging voor een extra 5 jaar met onze grootste Belgische klant duwde ons sterk in de richting om in Vlaanderen actief te worden met een eigen team en vestiging. We willen vanuit de Stepco group een nieuw verhaal schrijven in de 3 landen. Bovendien zijn er concrete fusieplannen voor een nieuw bedrijf met een nieuwe identiteit. Omdat nog niet alles rond is kan ik nu helaas nog niet het achterste van m’n tong laten zien, maar als fiere Limburger droom ik ook al van een vestiging in eigen regio.”

Wordt ongetwijfeld nog vervolgd dus…

Button Meer positieve verhalen