VKW is positief Heidebloem HEADING WEBSITE

VKW is positief samen met Heidebloem Lanaken

dinsdag 12 januari 2021

VKW Limburg gaat in deze b(iz)arre tijden op zoek naar positiviteit. Ondernemers tonen tonnen weerbaarheid en creativiteit. Bedrijven slagen er wonderwel in zich heruit te vinden. VKW pakt daarom uit met positieve verhalen die misschien het grote nieuws (nog) niet haalden en viert zo sterk Limburgs ondernemerschap. Als hart onder de riem voor onze leden-bedrijven. Als symbool voor de Limburgse wendbaarheid en veerkracht van al onze ondernemers en hun mensen. Stuk voor stuk ‘Helden van de Limburgse economie’. Die we graag eren met een Limburgs streekproduct van een van onze leden.


HEIDEBLOEM LANAKEN INVESTEERT RUIM 5 MIO EURO IN NIET EVIDENTE TIJDEN: 'HET MOET EN HET ZAL'

In het hart getroffen worden door de coronacrisis en toch fors investeren in de toekomst met een verhuis en een verdere modernisering van de vloot. Dat is wat Heidebloem uit Lanaken, onder impuls van intrapreneur Philippe Samyn, de afgelopen maanden realiseerde. Hun motto is dan ook niet voor niets ‘het moet en het zal’.

“Over de sector van de busreizen wordt niet zoveel gesproken, maar wij zitten mee in het oog van de coronastorm. Vooral onze ééndaagse en meerdaagse autocarreizen, maar ook het leerlingen- en personeelsvervoer kregen rake klappen, waardoor we in 2020 toch zo’n 2,8 mio euro omzet verloren zagen gaan. Gelukkig zijn we actief op 3 gebieden en kunnen we blijven rekenen op het inzetten van onze lijnbussen als exploitant voor vervoersmaatschappij De Lijn.”

Toch wordt er fors geïnvesteerd voor in totaal meer dan 5 mio euro. Wegens groeiambities en gebrek aan ruimte besloot Heidebloem te verhuizen naar een gloednieuwe site op industriezone 'Europark'.  De werken zijn gestart in maart 2020 en op 31 december was de verhuis naar een hypermoderne vestiging een feit. Nieuwe kantoren, een workshop en een bussen-stelplaats.

“Ons gloednieuwe terrein staat nu noodgedwongen deels vol met stilstaande autocars. Mooi voor de foto misschien, maar we hopen toch om zo snel als mogelijk dit terrein terug leeg te krijgen.”

Begin 2020 investeerden ze bovendien ook in een verdere vernieuwing van de autocar vloot. ”Een viertal van die paradepaardjes hebben zelfs nog niet eens gereden, sommigen staan nog met de plastic over de reizigerszetels. Maar onze echte ‘assets’ zijn onze mensen. Waarvoor we geen enkele inspanning uit de weg gaan om hen aan boord te houden: van hen optimaal betrekken bij de verbouwing en verhuis tot en met het inschakelen van onze autocarchauffeurs - die normaal heel Europa doorkruisen met hun autocars - in het dagelijks ontsmetten van de Lijnbussen”, aldus nog Philippe Samyn

Het Lanakense Heidebloem werd in 1950 gesticht door Jules Gobyn. In 1995 werd het familiebedrijf verkocht aan het Zweedse Linjebuss en momenteel maakt het deel uit van de sterke Belgische vervoersbedrijvengroep Hansea. Toch bleef het familiale karakter sterk behouden.
Een 120-tal medewerkers realiseren een normale jaarlijkse omzet van om en bij de 11 mio euro met een vloot van 90 voertuigen. Heidebloem is zowel actief in het leerlingen- en personeelsvervoer, als exploitant voor vervoersmaatschappij De Lijn en als autocarbedrijf.

Heidebloem 7 (HR)

Button Meer positieve verhalen