Salesmanagement afb. WEBSITE DEFINITIEF

Masterclass sales management

Verkoop en sales management in volle evolutie
Sales zit je in het bloed. Zoveel is zeker. En om jouw rol en verantwoordelijkheden helemaal af te stemmen op de gewijzigde klantrelatie en de sterke opkomst van digitale en technologische mogelijkheden is deze ‘Masterclass sales management’ jouw ideale vertrekpunt. 

Sales manager van de toekomst
Deze opleiding, die inspeelt op nieuwe trends en opportuniteiten, is bestemd voor (toekomstige) sales managers die een betekenisvolle rol willen spelen in verkoop en in relatie tot de klant. Zo ga je aan de slag met initiatieven om klantbeleving te maximaliseren, je focust op activiteiten om duurzame bedrijfsgroei te realiseren, je ontwikkelt de vaardigheden om een klantgerichte organisatie te installeren en om strategische partnership te negotiëren.
Daarnaast bouwt deze masterclass ook aan jouw people management skills waardoor je in de nabije toekomst ook complexe, multifunctionele, remote teams kunt aansturen en coördineren.

Chris Delvaux is senior consultant en zaakvoerder van THRUST. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in ad interim sales managementfuncties en in het begeleiden van organisaties op vlak van commerciële strategie, go-to-market optimalisatie, business model innovatie en service design. Chris begeleidt en coacht sales managers en verkoopdirecteuren bij commerciële transformaties en bij de verbetering van commerciële effectiviteit. Zijn focus ligt op klantrelaties, verkoop en teams. Zijn klanten zijn bedrijven uit diverse sectoren, zoals verzekeringen, farma, medical devices, voeding, textiel, machinebouw, computers en financiële diensten. Chris is getraind in service design thinking (Amsterdam) en in business model innovatie (St. Gallen).

Bestemd voor
iedereen die strategisch mee verantwoordelijk is voor omzet, groei en verkoop in een bedrijf en die leiding geeft aan een verkoopteam, zoals (toekomstige) sales managers/directie, commercieel managers, sales en marketing managers, (inter)national key accountmanagers.

Klik HIER voor de volledige folder met meer informatie en uitleg over de modules.

PROGRAMMA

Module 1 - maandag 18 en dinsdag 19 oktober 2021
De sales manager als strategisch en innovatief leider

Module 2 - woensdag 27 en donderdag 28 oktober 2021
De sales manager als inspirerend people manager en coach

Module 3 - maandag 15 november 2021
De sales manager als sales organisator en talent scout

Module 4 - dinsdag 16 november 2021
De sales manager als performance manager en prestatieaandrijver

PRAKTISCH

Het onthaal wordt voorzien vanaf 8u30. Elke sessie start van 9u00 tot 17u00. Welkomstkoffie en koffiekoeken staan klaar. 's Middags voorzien we een lichte lunch.

De kostprijs bedraagt € 4.084 (excl. btw) per persoon. Onder bepaalde voorwaarden is gedeeltelijke subsidiëring via KMO-portefeuille mogelijk (KMO-Portefeuille erkenningsnummer: DV.O107340). Kosteloos annuleren kan schriftelijk tot en met maandag 20 september 2021.

In samenwerking met:

Logo in samenwerking met NCOI

Locatie
VKW Limburg Pop-Up
Kunstlaan 16
3500 Hasselt
België
Datum
2021-10-18T08:30:00
Tijd
2021-10-18T08:30:00
Prijs
€ 4.084 (excl. btw)