2021 Buy-out academy WEBSITE

Een management buy-out als strategische optie voor de continuïteit van het bedrijf

HOE BEREID JE EEN TOEKOMSTIGE SUCCESVOLLE MANAGEMENT BUY-OUT VOOR ALS KOPER OF ALS VERKOPER VAN EEN BEDRIJF?

De overdracht van een onderneming brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Een management buy-out is een belangrijke optie om het bedrijf lokaal te verankeren en de toekomst van de onderneming te verzekeren.

Academisch inzicht wordt onderbouwd met praktijkgetuigenissen, cases, referentiekaders en tools. Volgende centrale vragen komen hierbij aan bod. Wat zijn de opties om een bedrijf over te laten? Hoe maak je een bedrijf verkoopbaar? Op welke manier evalueer je het potentieel van een bedrijf? Waar moet je op letten tijdens het onderhandelingsproces? Hoe bepaal je de prijs van een bedrijf en op welke manier kan de overname gefinancierd worden? Hoe ga je als koper om met de verkoper? Wat zijn de meest voorkomende valkuilen?

Prof. Miguel Meuleman doceert ondernemerschap aan Vlerick Business School. Hij is gespecialiseerd in strategie voor ondernemers en de oprichting van nieuwe bedrijven. Hij is lid van het investeringscomité van het Ark Angel Fund dat financiering verschaft voor startende bedrijven.

Bestemd voor
huidige eigenaars (managers) die bij het overdrachtsproces van een onderneming betrokken kunnen zijn. Meer in het bijzonder de eigenaar-managers die de opvolging en overdracht van hun bedrijf in de toekomst voorbereiden en hierdoor de continuïteit van de onderneming willen veiligstellen. Het doorlopen van dit programma stelt u in staat om het overdrachtstraject professioneler aan te pakken.

Daarnaast richt de Academy zich tot leidinggevenden die een management buy-out overwegen.

Om de confidentialiteit te bewaren zullen alle deelnemers een non-disclosure agreement tekenen met betrekking tot het vrijgeven van namen van andere deelnemers.

PROGRAMMA
dinsdag 26 oktober 2021
woensdag 27 oktober 2021

PRAKTISCH
Elke sessie gaat door van 8u30 tot 16u30. Welkomstkoffie en koffiekoeken staan klaar. 's Middags voorzien we een lichte lunch.

Om de confidentialiteit te bewaren zullen alle deelnemers een non-disclosure agreement tekenen met betrekking tot het vrijgeven van namen van andere deelnemers.

De kostprijs bedraagt € 1.950 (excl. btw) per persoon. Onder bepaalde voorwaarden is gedeeltelijke subsidiëring via KMO-portefeuille mogelijk (KMO-portefeuille erkenningsnummer: DV.O107340). Kosteloos annuleren kan schriftelijk tot en met dinsdag 28 september 2021.

In samenwerking met:

Logo's in samenwerking met Vlerick

Locatie
VKW Limburg Pop-Up
Kunstlaan 16
3500 Hasselt
België
Datum
2021-10-26T08:30:00
Tijd
2021-10-26T08:30:00
Prijs
€ 1.950,00 (excl. btw)