20201024 Heading website

Passie voor het familiebedrijf

HOE CREËER JE PASSIE VOOR HET FAMILIEBEDRIJF BIJ JE KINDEREN?
EN LAAT JE HEN BETALEN VOOR HET BEDRIJF OF NIET?

Opvolgers binnen het familiebedrijf: over passie en schenkingen
Opvolging binnen het familiebedrijf? Niet zo vanzelfsprekend. Zowel voor de overlater als de opvolger zelf. Want wil(llen) jouw kind(eren) wel verder in het familiebedrijf? Of is er toch een manier om passie voor het familiebedrijf al te prikkelen? En wat als je je familiebedrijf overlaat? Laat je je kind(eren) hiervoor betalen of schenk je het beter? In dit webinar worden de interessante resultaten uit twee doctoraatsonderzoeken rond deze thema’s op een concrete manier toegelicht. 

Hoe creëer je passie bij je kind(eren) voor het familiebedrijf?

Mira Bloemen-Bekx WEBSITEDr. Mira Bloemen-Bekx (Universiteit Groningen/UHasselt) onderzocht voor haar doctoraatsonderzoek de rol van de sociale mechanismen tussen ouders en kinderen in bedrijfsfamilies, die invloed hebben op de carrière intenties en de emotionele betrokkenheid bij het bedrijf van de kinderen. Voor bedrijfsfamilies die het bedrijf willen doorzetten in de familie is het belangrijk dat de kinderen al vroeg een band krijgen met het bedrijf. Hoe je dit het best doet, en binnen welke balans, hoor je tijdens dit webinar.

Moet je als overlater je kind(eren) laten betalen voor het bedrijf of schenk je beter?

Ellen Janssen WEBSITEDr. Ellen Janssen (UHasselt) onderzocht de prestaties van familiebedrijven na een familiale overdracht. Hierbij werden groepen vergeleken die het bedrijf volledig schenken met groepen die voor het bedrijf laten betalen of een gemengde regeling. En vervolgens werd gekeken wat het effect is op de financiële prestaties maar ook op vlak van innovatie. Ellen zal tijdens dit webinar een aantal nuttige tips en take aways meegeven aan familiebedrijven.BESTEMD VOOR

Dit webinar is absoluut een must voor elk familiebedrijf of bedrijfsfamilies. Of adviseurs die in contact komen met familiebedrijven.


PROGRAMMA
Online Webinar via Zoom
Dinsdag 27 oktober 2020 | 16u30 – 18u

Online webinar

Locatie
Datum
2020-10-27T16:30:00
Tijd
2020-10-27T16:30:00
Prijs
€ 50 (excl. btw)