20200625 Webinar insolventie WEBSITE

Hoe anticiperen in financieel uitdagende tijden?

donderdag 09 juli 2020

TIJDIG EN DOORDACHT OPTREDEN ZIJN DE SLEUTELS TOT EEN SUCCESVOLLE OPLOSSING!

Financieel moeilijkere tijden dwingen ons tot het maken van keuzes. Keuzes die worden beïnvloed door het stadium waarin een onderneming zich bevindt. Ondernemingen die tijdig bedreigingen herkennen en erkennen, zullen andere keuzes maken dan ondernemingen die zich al in een crisissituatie bevinden. 

Op 25 juni organiseerde VKW Limburg een webinar over de financiële uitdagingen die de coronacrisis met zich meebrengt. Dit webinar is opgenomen en wordt gratis aangeboden aan onze leden.

Doorheen het webinar doorlopen we de verschillende fasen van een financiële crisis en hoe je deze kan herkennen en doorstaan. Aan de hand van best practices wordt een stappenplan aangereikt, met de klemtoon op zowel het financiële als het juridische luik. Tot slot wordt ook dieper ingegaan op het juridisch laatste redmiddel als een gerechtelijke reorganisatie onvermijdelijk blijkt.

Het doel van dit webinar is om je inzicht te geven in de verschillende fasen van een financiële crisis, een aanpak hoe de probleemsituatie kan verholpen worden en een aantal concrete tips & tricks.

Jo Vanderstegen is Manager M&A en Finance bij Deloitte Private en is al verschillende jaren actief in de ondersteuning van herstructurering van KMO’s en familiebedrijven.

Jan Dessers is advocaat-vennoot bij Odigo Advocaten Hasselt en is gespecialiseerd in insolventierecht.