20200625 Webinar insolventie WEBSITE

Webinar | Hoe anticiperen in financieel uitdagende tijden?

TIJDIG EN DOORDACHT OPTREDEN ZIJN DE SLEUTELS TOT EEN SUCCESVOLLE OPLOSSING!

Financieel moeilijkere tijden gaan vaak gepaard met het maken van keuzes. De mogelijkheden en keuzes zijn afhankelijk van het stadium waarin de onderneming zich bevindt. De onderneming die op tijd de problemen herkent en erkent zal andere keuzes kunnen maken dan die onderneming die zich midden in de crisissituatie bevindt. Tijdens dit webinar doorlopen we de verschillende fasen van een financiële crisis en hoe je deze kan herkennen en doorstaan.

Dit zal gebeuren aan de hand van een doordacht stappenplan hetwelk in de praktijk zijn waarde meermaals heeft bewezen. In het stappenplan ligt de klemtoon zowel op financiële- alsook juridische aspecten. Tijdens het webinar zal er ook verwezen worden naar best practices uit het bedrijfsleven.

Tot slot wordt ook dieper ingegaan op het juridisch laatste redmiddel, als alle andere middelen niet dienstig blijken te zijn en een gerechtelijke reorganisatie onvermijdelijk blijkt. Een gerechtelijke reorganisatie is een procedure om onder toezicht van de rechtbank de continuïteit van de gehele of een deel van de onderneming die zich in moeilijkheden bevindt, te vrijwaren.

Het doel van dit webinar is om je inzicht te geven in de verschillende fasen van een financiële crisis, een aanpak hoe de probleemsituatie kan verholpen worden en een aantal concrete tips & tricks.

Gezien de mogelijke gevoeligheid van dit onderwerp zullen zowel jouw aanwezigheid alsook jouw vragen anoniem gehouden worden. Vragen kunnen voorafgaand worden doorgegeven via simon.cox@vkwlimburg.be.

Jo Vanderstegen is Manager M&A en Finance bij Deloitte Private en is al verschillende jaren actief in de ondersteuning van herstructurering van KMO’s en familiebedrijven.

Jan Dessers is advocaat-vennoot bij Odigo Advocaten Hasselt en is gespecialiseerd in insolventierecht.

Bestemd voor
Elke ondernemer / manager die zich wil wapenen tegen financieel moeilijkere tijden of een heroriëntatie wenst te realiseren.

PRAKTISCH

Hoe anticiperen in financieel uitdagende tijden? | online webinar | 1u
Donderdag 25 juni 2020 10u00 - 11u00 

Enkele dagen voor het webinar ontvang je een bevestiging met een link naar het online webinar waar je kan deelnemen.

De kostprijs bedraag € 50 (excl. btw) per persoon. Subsidiëring via KMO-portefeuille is voor dit webinar niet mogelijk. Kosteloos annuleren kan schriftelijk tot 24u voor aanvang van het webinar.

In samenwerking met:

Logo in samenwerking met Deloitte en Odigo

Locatie
Datum
2020-06-25T10:00:00
Tijd
2020-06-25T10:00:00
Prijs
€ 50,00 excl. btw