20200611 Marc Meylaers vz

Marc Meylaers herverkozen als voorzitter VKW Limburg

vrijdag 12 juni 2020

ERVAREN STUURMAN GAAT TWEEDE VOORZITTERSTERMIJN VAN DRIE JAAR IN

De raad van bestuur van werkgeversorganisatie VKW Limburg heeft op donderdag 11 juni Marc Meylaers (°1966) unaniem herverkozen als voorzitter voor een nieuwe, tweede termijn van drie jaar die ingaat op 1 juli.

Marc Meylaers is sinds 2015 CEO bij ATL Renting en was voorheen actief bij LAG waar hij de leiding had over de hele CIMC-BURG groep. Marc heeft een grote ervaring in familiebedrijven en dit altijd in een sterk internationale context. Een verbinder met een sterk netwerk, zowel binnen als buiten onze provincie en zelfs landsgrenzen. In woelige economische wateren kiest VKW Limburg voor standvastigheid en ervaring om de organisatie verder te leiden en uit te bouwen in het belang van de bedrijven en de Limburgse economie.

Marc Meylaers (°1966) is handelsingenieur (UHasselt, 1989) en is al zijn hele carrière actief in familiebedrijven, veelal in een internationale context. Zo was hij meer dan 20 jaar actief bij LAG Trailers, de Breese bouwer van industriële voertuigen, waar hij in 2003 managing director werd en in 2007 CEO werd van de CIMC-BURG groep met vestigingen in diverse landen. Sinds begin 2015 is Marc CEO van ATL Renting, een 100% Belgisch familiebedrijf dat gespecialiseerd is in lease en verhuur van trucks, trailers en chassis, en bestelwagens & lichte vracht, actief is in 6 Europese landen en een vloot telt van meer dan 6500 voertuigen.

Marc Meylaers, herverkozen VKW Limburg-voorzitter: “Actief mee timmeren aan de toekomst van de Limburgse economie is iets wat ik de voorbije 3 jaren met veel passie en goesting gedaan heb. Ik kijk ernaar uit om m’n schouders te blijven zetten onder de verdere uitbouw van VKW Limburg ten dienste van onze leden en de Limburgse economie. Waarbij we voor een erg uitdagende periode staan. Optimism is a moral duty, maar we zijn niet naïef. De coronacrisis heeft diepe kraters geslagen. Het herstel zal hard en langdurig zijn. Maar het verleden leert ons dat de wendbaarheid en veerkracht van onze ondernemers en hun medewerkers bergen kunnen verzetten. Ik zal samen met de uitgebalanceerde VKW Limburg bestuursploeg en een competent managementteam er alles aan doen om onze leden hierin bij te staan.”  

Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder: “Onze leden en talloze stakeholders en beleidsmakers hebben Marc de afgelopen 3 jaren leren kennen als een sterk verbinder, een man van overleg en evenwicht met veel oog voor waarden als integriteit, loyaliteit en discretie. En dat sluit naadloos aan bij het DNA van VKW Limburg. Samen met zijn ervaring met familiebedrijven in een internationale context ongetwijfeld een troef in de ondersteuning van het Limburgse economisch weefsel in de komende uitdagende periode.”