202004 Jij bent aan zet WEBSITE met logo

Online webinar | Jij bent aan zet

STRATEGISCHE REVIEW IN CORONA TIJDEN

Op 1 april publiceerden we de resultaten van onze Polsslag Ondernemend Limburg. Hoewel verwacht, schrokken we van de resultaten uit de 700 antwoorden.

De Corona crisis hakt er fors in met verwachte omzetdalingen bij ca. 90% van de respondenten, minder export bij 76%, uitgestelde investeringen bij 65% van de respondenten. En dan hebben we het nog niet gehad over de verwachte dalingen in rendement.

We kunnen met andere woorden stellen dat veel bedrijven op een kruispunt staan. Er moeten prioriteiten gesteld- en keuzes gemaakt worden. De strategie moet worden herbekeken!

Vanuit VKW Limburg willen we jullie faciliteren in dit proces. Nu veel van de activiteiten stilliggen, is het belangrijk om na te denken over wat er straks moet gebeuren om zo sterk mogelijk uit de crisis te komen. Zoveel mogelijk controle op de huidige situatie en strategische voorbereiding voor een snelle en krachtige herstart is nu aan de orde.

Geert Vanhees, groeistrateeg en docent van onze Masterclasses Groei en Innovatief ondernemen, ontwikkelde voor de leden van VKW een eenvoudig analytisch instrument dat de impact van de Coronacrisis op uw SWOT (sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen) in kaart brengt. De impact kan een verzwakking, versterking, stilstand of ommekeer zijn. Heel wat voorbeelden illustreren dit. Die impact kan je dan vertalen naar nieuwe doelstellingen en acties met hun KPI’s om je te versterken.

Geert geeft ook nog een heel aantal tips voor mogelijke acties die je weerbaar kunnen maken.  Deze grondige en gestructureerde manier om over jouw bedrijf in Coronatijden na te denken, wordt visueel gepresenteerd in een PowerPoint met bijhorende excel sheet die helemaal klaar is om door jou te worden gebruikt. Je meer immuun maken voor deze crisis en zorgen dat het bedrijf  krachtig in de startblokken staat bij een herneming van de activiteiten, is de doelstelling van dit instrument.

Heb je nog vragen over de toepassing van deze tool of over het herbekijken van de strategie van jouw bedrijf, dan nodigen we je uit om gratis deel te nemen aan het webinars met Geert Vanhees:

  • vrijdag 24 april 2020 | 10u00 - 12u00

Zo kunnen we je helpen je strategie in deze periode én in het post-corona tijdperk aan te scherpen.

PRAKTISCH

Aan dit webinar kunnen maximum 20 deelnemers deelnemen. Wij bieden dit webinar gratis aan.
Na inschrijving ontvang je een bevestiging met een link. Let wel: maximum 2 deelnemers van hetzelfde bedrijf

WEBINAR

Locatie
Datum
2020-04-24T10:00:00
Tijd
2020-04-24T10:00:00
Prijs
gratis