20200323 PB aangepaste afbeelding

1 op 3 Limburgse bedrijven nog volledig operationeel

zondag 22 maart 2020

KLEINE HELFT GEDEELTELIJK AAN HET WERK

Blijf in uw kot maar wel aan de slag! VKW Limburg roept op om zoveel als mogelijk aan het werk te blijven om economische keten niet te laten stilvallen.

Iets meer dan 1 op 3 Limburgse bedrijven (33,8%) is ondanks het coronavirus nog volledig operationeel. Nagenoeg de helft van de bedrijven (49,3%) geeft aan gedeeltelijk aan het werk te zijn. Ongeveer 1 op 6 (16,9%) heeft de deuren voor onbepaalde tijd gesloten. Dat blijkt uit een exclusieve rondvraag van VKW Limburg bij zijn 1000 leden-bedrijven. VKW Limburg roept op om zoveel als mogelijk aan het werk te blijven om onze economische keten in ieders belang niet te laten stilvallen.

De coronacrisis stelt onze maatschappij, de Limburgse economie en onze bedrijven voor een gigantische uitdaging. Gezondheid gaat uiteraard boven alles. Toch wil VKW Limburg benadrukken dat het cruciaal is dat de economische keten niet stilvalt. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat onze heldhaftige zorgverleners de strijd die ze voor ons voeren, kunnen blijven voeren én winnen.

Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder van VKW Limburg: “We begrijpen heel goed dat een aantal bedrijven ervoor kiezen om de deuren te sluiten of erger nog: verplicht worden dat te doen. We roepen wel op om in de communicatie hierrond de nodige aandacht te hebben voor de vele bedrijven die behoren tot de zogenaamde ‘essentiële sectoren’, die absoluut paraat moeten blijven om het land draaiend te houden. Maar zeker ook voor al die andere bedrijven die blijven ondernemen, met maximale integratie van de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen, creativiteit en inzet van technologie. Zij moeten immers hun medewerkers kunnen blijven activeren en enthousiasmeren om hun cruciale rol te blijven vervullen en dat is niet altijd even eenvoudig. Enkel dankzij de inzet van al deze mensen kunnen we de keten in beweging houden. In ieders belang. Iedereen die vandaag, op welke manier dan ook - met inachtneming van de regels - aan de slag blijft, verdient dan ook onze volle steun en krijgt van ons ook een eresaluut”.

 

20200323 pb GRAFIEK

button corona wegwijs