2020 Zelfsturende teams WEBSITE

Masterclass Zelfsturende Teams

IS JOUW BEDRIJF ER KLAAR VOOR?

Steeds meer medewerkers hebben nood aan vrijheid en onderling vertrouwen binnen hun werkcontext. Ze willen serieus genomen worden, meedenken, mee beslissingen nemen,... En dat is maar logisch ook. Aan de andere kant stellen klanten en organisaties steeds hogere en flexibelere eisen aan de medewerkers. Deze twee aspecten aan elkaar koppelen is een hele uitdaging. Je organisatie meer zelfsturend maken kan hier een antwoord op bieden. Wil je hier mee aan de slag gaan? Ontdek dan in deze masterclass hoe je op een efficiënte en effectieve manier zelfsturende teams geheel of gedeeltelijk, stapsgewijs en volgens jouw context, kan implementeren in jouw organisatie.

Peter Motmans is senior consultant, trainer en coach bij Acerta. Peter heeft 20 jaar ervaring in het begeleiden en coachen van bedrijven in verschillende HR-transformaties. Bij meerdere bedrijven heeft hij reeds zelfsturende teams geïntroduceerd en begeleid geïmplementeerd.

Bestemd voor
CEO’s, (familiale) eigenaars of eindbeslissers die bezig zijn of overwegen te starten met zelfsturende teams. Zij kunnen zich laten vergezellen door betrokken manager(s). Gezien het totaal aantal deelnemers beperkt is tot 18 personen, kan men per bedrijf maximum 2 deelnemers inschrijven.

PROGRAMMA

Intakegesprek
Vóór de start van deze masterclass voorzien we een intakegesprek. Op die manier worden jouw verwachtingen afgetoetst met het programma van de opleiding. Deze gesprekken gaan door op 14 en 16 december. Duid bij je inschrijving het juiste timeslot aan. Mocht een van deze momenten voor jou niet lukken laat het ons even weten via nele.vandael@vkwlimburg.be, dan bekijken we samen een andere optie.

Vrijdag 12 februari 2021
Basisprincipes zelfsturende teams

  • Wat zijn de meest gangbare principes en hoe kan en/of wil je hier mee omgaan binnen jouw organisatie?
  • Wat zijn de succesfactoren en mogelijke valkuilen? En hoe ga je hier mee om?
  • Actieplan opstellen ter voorbereiding van workshop 2

Vrijdag 26 maart 2021
In kaart brengen van de organisatiecontext

  • Wat is jouw unieke organisatiecontext en waarom zouden de principes van zelfsturende teams een meerwaarde kunnen zijn?
  • Waar liggen jouw uitdagingen en waarom zijn deze zo essentieel?
  • Wat dient er zich binnen onze organisatie verder te ontwikkelen om zelfsturende teams succesvol te laten zijn?
  • Wie dient welke rol op te nemen om de veranderingen duurzaam te laten slagen?

Vrijdag 23 april 2021
Het belang van leiderschap en onderling vertrouwen

  • Hoe staat mijn eigen ‘ik’ zelfsturing in de weg en hoe stimuleert het zelfsturing?
  • Hoe kan je het aanwezigen potentieel binnen de organisatie vrij maken?

Vrijdag 28 mei 2021
Groepsdynamische kijk op zelfsturende teams

  • Hoe kan je inspelen op de groepsdynamica zodat de principes van zelfsturende teams vanuit relationeel oogpunt alle kansen krijgen?

Vrijdag 11 juni en 10 september 2021
Intervisie sessies
Om de opleiding maximaal te laten renderen en een evaluatie te maken van de ondernomen acties voorzien we twee intervisie momenten.

PRAKTISCH

Elke sessie gaat door van 8u00 tot 12u30 (behalve intakes). Welkomstkoffie en koffiekoeken staan klaar. ’s Middags voorzien we een lichte lunch.

De kostprijs bedraagt € 1.150  (excl. btw) per persoon. Voor de inschrijving van een collega (2de persoon van hetzelfde bedrijf) betaal je € 995 (excl. btw). Onder bepaalde voorwaarden is gedeeltelijke subsidiëring via KMO-portefeuille mogelijk (KMO-Portefeuille erkenningsnummer: DVO 107 340). Kosteloos annuleren kan schriftelijk tot en met donderdag 24 december 2020.

Locatie
VKW Limburg
Kunstlaan 16
3500 Hasselt
België
Datum
2021-02-12T08:00:00
Tijd
2021-02-12T08:00:00
Prijs
€ 1.150 excl. btw, 2de persoon van hetzelfde bedrijf: € 995 excl. btw