VKW is positief Sprofit HEADING WEBSITE

VKW is positief samen met SproFit

dinsdag 15 december 2020

VKW Limburg gaat in deze b(iz)arre tijden op zoek naar positiviteit. Ondernemers tonen tonnen weerbaarheid en creativiteit. Bedrijven slagen er wonderwel in zich heruit te vinden. VKW pakt daarom uit met positieve verhalen die misschien het grote nieuws (nog) niet haalden en viert zo sterk Limburgs ondernemerschap. Als hart onder de riem voor onze leden-bedrijven. Als symbool voor de Limburgse wendbaarheid en veerkracht van al onze ondernemers en hun mensen. Stuk voor stuk ‘Helden van de Limburgse economie’. Die we graag eren met een Limburgs streekproduct van een van onze leden.


SPROFIT BRENGT DIGITALE REVOLUTIE IN REVALIDATIEPROCESSEN

COVID-19 heeft een versnelling gebracht in de digitaliseringsgolf bij revalidatieprocessen, waarbij het reduceren van het aantal contactmomenten met de patiënt centraal staat. Althans daar zorgt het Genkse bedrijf SproFit voor met het nieuwe digitale platform ReHand.

SproFit is actief in de productie, ontwikkeling en distributie van medische hulpmiddelen, revalidatietoestellen en chirurgisch materiaal. Naast een productportfolio met 2500 artikelen voegt zaakvoerder Luc Thijs met ReHand een nieuwe dimensie en dienstverlening toe aan zijn aanbod aan ziekenhuizen, specialisten, manuele therapeuten etc.

Luc Thijs: “ReHand is specifiek bedoeld voor revalidatie van hand en pols. Het gaat om een app, te gebruiken op een tablet, waarmee patiënten in hun eigen thuisomgeving revalideren gecombineerd met een permanente opvolging van hun voortgang. Zowel het gebruik ervan thuis als in een ziekenhuisomgeving en in therapiepraktijken blijkt een gunstige invloed te hebben op zowel revalidatietijd als -uitkomst. Maar de voordelen gaan nog heel wat verder zoals het beperken van het aantal contactmomenten tussen zorgverlener en patiënt, het vermijden van onnodige verplaatsingen en kostprijsbesparing voor de zorgsector algemeen. Als bedrijf streven wij naar het maximaal faciliteren van zorgverleners en patiënten met als doel een zo efficiënt mogelijke revalidatie en re-integratie in de samenleving.”.

Vanaf januari 2021 gaat SproFIT de Benelux markt op met ReHand. Andere toepassingen binnen dit domein van mobile health zullen ongetwijfeld volgen. Knap staaltje van ondernemerschap van SproFit om voorloper te zijn in deze evolutie met een bijzondere maatschappelijke meerwaarde!

Screenshot ReHand

 

Button Meer positieve verhalen