20210215 VKW is positief Pami HEADING WEBSITE

VKW is positief met Pami

maandag 22 februari 2021

VKW Limburg gaat in deze b(iz)arre tijden op zoek naar positiviteit. Ondernemers tonen tonnen weerbaarheid en creativiteit. Bedrijven slagen er wonderwel in zich heruit te vinden. VKW pakt daarom uit met positieve verhalen die misschien het grote nieuws (nog) niet haalden en viert zo sterk Limburgs ondernemerschap. Als hart onder de riem voor onze leden-bedrijven. Als symbool voor de Limburgse wendbaarheid en veerkracht van al onze ondernemers en hun mensen. Stuk voor stuk ‘Helden van de Limburgse economie’. 


PAMI RICHTTE AL 3000 THUISWERKPLEKKEN IN OP VRAAG VAN BEDRIJVEN

Niet enkel een megacontract voor 2000 Brusselse ambtenaren maar vooral de nu al ruim 4000  thuiswerkoplossingen (3000 stoelen en 1000 ergonomische werkplekken) die Pami op vraag van bedrijven mocht inrichten, zorgden voor een mooi 2020 en een prima start van 2021.

Het lijkt misschien wat vreemd, maar net in tijden van alomtegenwoordig thuiswerk haalde Pami eind 2020 zijn grootste opdracht ooit binnen: de levering van het volledige meubilair van de nieuwe kantoren van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, die 2000 ambtenaren  huisvesten aan het Brusselse Noordstation. In de zomer stelde Pami zich kandidaat. Pas eind oktober werd het aan hen toegewezen, waarna in een recordtijd van één maand het hele project werd gerealiseerd.

Lode Essers, CEO Pami: “Een erg mooi project uiteraard, maar de groei komt momenteel zeker ook dankzij de inrichting van thuiswerkplekken op vraag van bedrijven. Een nieuwe groeibusiness, die ons toeliet om op relatief korte tijd al 3000 thuiswerkers uit te rusten. En het blijft boomen.”

Corona zet ook een turbo onder trends in kantoorinrichting die al langer sluimerden. “De tijd van het grote landschapskantoor, waar je gewoon 100 kasten, stoelen en tafels in een open ruimte kon droppen is stilaan voorbij. Er is meer vraag naar softwareoplossingen, bijvoorbeeld om werkplekken te reserveren en de bezettingsgraad te meten. Bovendien is er veel vraag naar modules aan bedrijfsrecepties die bezoekers toelaten zich via een QR-code contactloos aan te melden. En ook de kleinere, akoestisch afgesloten werk- en vergaderpods zijn in.”

Kantoormeubelenfabrikant en projectinrichter Pami realiseerde in 2020 een omzet van 26 miljoen euro met 150 medewerkers en telt vestigingen in Pelt, Brussel en Luxemburg. Ondanks corona werd vorig jaar beslist om het voorziene ambitieuze investeringsplan van 3 miljoen euro door te voeren.

Button Meer positieve verhalen