20200908 voorzitterswissel Jong VKW

Wouter Uten nieuwe voorzitter Jong VKW Limburg

dinsdag 08 september 2020

Wouter Uten is verkozen tot nieuwe voorzitter van Jong VKW Limburg, de jongerenwerking van werkgeversorganisatie VKW Limburg. De  28-jarige Hasselaar volgt Mieke Neven op, die na twee jaar de fakkel doorgeeft. Uten is oprichter van het Biotechbedrijf UgenTec dat gelegen is op de Corda-Campus. Een gedreven ondernemer die zijn mandaat met veel ambitie opneemt.

Mieke Neven (Burocad) was sinds september 2018  voorzitter van Jong VKW. Een termijn die ze met veel enthousiasme tot een succes heeft gemaakt. Mieke wist als netwerker pur sang zich te omringen met capabele en inspirerende figuren. Via de organisatie van tal van bedrijfsbezoeken, netwerkevents en interessante lezingen wist ze Jong VKW als merknaam te versterken en verder te verankeren in het Limburgse werkgeverslandschap.

Mieke Neven: “Ik ben zeer dankbaar en erkentelijk voor de afgelopen twee jaren als voorzitter van Jong VKW. Na twee boeiende jaren geef ik graag de fakkel door aan de nieuwe jongerenvoorzitter. Ik ben er 200% van overtuigd dat met Wouter aan het roer, Jong VKW een mooie toekomst tegemoet gaat.”

De jongerenwerking wordt vanuit moederorganisatie VKW Limburg ondersteund door Sophie Siborgs. Zij is verantwoordelijk voor de ledenwerving, communicatie en organisatie van evenementen. In samenwerking met communicatiebureau Expliciet ontwikkelde Jong VKW Limburg een nieuwe, strakke huisstijl van Jong VKW die nu ook aan de leden wordt voorgesteld.  

Sophie Siborgs, coördinator Jong VKW Limburg: “In eerste instantie wens ik Mieke te bedanken voor haar tomeloze inzet. Onder haar impuls is Jong VKW verder uitgegroeid tot het toonaangevende platform voor jonge ondernemers in Limburg. Haar open geest en zin voor innovatie vertalen zich dan ook mee in de nieuwe huisstijl van Jong VKW. Deze kwam tot stand in nauw overleg met het bestuur. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat Wouter op de ingeslagen weg zal verdergaan. Wouter zijn ambitie, gedrevenheid en integriteit sluiten naadloos aan bij het DNA van (jong) VKW. Zo zullen wij gelijkgestemden met een brandende ambitie in ons onmisbaar netwerk blijven verenigen om zo groei te stimuleren. Groei voor het bedrijf maar evenzeer groei als ondernemer en mens.”

Het zijn en blijven ongewone tijden, ook voor kersvers jongerenvoorzitter Wouter Uten. De jonge ondernemer is al enkele jaren actief binnen Jong VKW en is kind aan huis op de Kunstlaan. Hij is gekend als een ambitieus iemand die het nut van netwerken zeker inziet en dit actief faciliteert. Hij gooit ook grote ogen als ondernemer, zo helpt de software van UgenTec laboratoria wereldwijd om coronatesten tot 30 keer sneller te analyseren.

Wouter Uten (UgenTec): “Ik kijk er enorm naar uit om in de voetsporen van Mieke te treden en samen met de bestuursploeg de kerntaak van het netwerk dat Jong VKW is, uit te voeren. Groei versterken via een uitzonderlijk netwerk. Door jonge ondernemers en high potentials samen te brengen, realiseren wij ondernemersdromen. Iedereen die wilt groeien is bij ons welkom. Jong VKW is een groep ambitieuze jonge mensen die vooruit wil, anderen sterker wilt maken en met een open blik de economie verder doen groeien. We noemen ons niet voor niets ‘de groeiversterkers’.”

 

* de foto van Mieke en Wouter is gemaakt 'voor corona'