2020 bart claessens eddy indesteege kerstborrel

Bart Claessens is de nieuwe voorzitter van OCB

maandag 17 februari 2020

Bart Claessens, managing director bij Recybuild Solutions, is sinds deze week de nieuwe voorzitter van het OCB, oftewel de Ondernemersclub Beringen. Tijdens de jaarvergadering die plaatsvond bij The Fungroup, nam hij de fakkel over van Eddy Indesteege, gedelegeerd bestuurder van Pieterman Glas- en Steentechniek.

Eddy was gedurende drie jaren een enthousiaste en gedreven voorzitter van de Ondernemersclub Beringen. Onder zijn impuls groeide het ledenaantal de voorbije jaren tot meer dan 110 leden. Daarnaast onderhield OCB steeds een nauw contact met het stadsbestuur en werden er steeds interessante en leerrijke activiteiten georganiseerd.

Bart Claessens is klaar om verder te bouwen op de ingeslagen wegen, maar ziet ook nieuwe uitdagingen. “Beringen is 7 industriezones rijk en het is onze ambitie om vanuit elke industriezone een zo sterk mogelijke vertegenwoordiging te realiseren. Onze missie is dan ook om gelijktijdig aanspreekpunt als belangenverdediger te zijn voor al onze leden ten aanzien van de diverse stakeholders.”

Het OCB pleit ook voor meer en betere groeimogelijkheden voor bedrijven in Beringen. “Er is een nijpend tekort aan kmo-gronden en de onbenutte terreinen binnen Beringen zouden gemakkelijker aan de man gebracht kunnen worden. Onze bedrijven moeten de kans krijgen om binnen Beringen te ontwikkelen en te groeien, zodat ze niet genoodzaakt worden om alternatieven te moeten zoeken buiten ons grondgebied. Wij reiken hiervoor de hand naar het stadsbestuur om samen met hen de mogelijkheden hieromtrent te herbekijken.”

Ook het nieuwe belastingsreglement dat in voege gaat vanaf 2021 zal OCB op de voet blijven volgen. “In de komende dagen zitten we – geruggesteund door een delegatie van de drie Limburgse werkgeversorganisaties – een eerste keer aan tafel met het stadsbestuur voor een constructief overleg over het nieuwe reglement”, besluit de kersverse voorzitter.