VKW is positief Burgio HEADING WEBSITE

VKW is positief samen met Burgio

dinsdag 24 november 2020

VKW Limburg gaat in deze b(iz)arre tijden op zoek naar positiviteit. Ondernemers tonen tonnen weerbaarheid en creativiteit. Bedrijven slagen er wonderwel in zich heruit te vinden. VKW pakt daarom uit met positieve verhalen die misschien het grote nieuws (nog) niet haalden en viert zo sterk Limburgs ondernemerschap. Als hart onder de riem voor onze leden-bedrijven. Als symbool voor de Limburgse wendbaarheid en veerkracht van al onze ondernemers en hun mensen. Stuk voor stuk ‘Helden van de Limburgse economie’. Die we graag eren met een Limburgs streekproduct van een van onze leden.


BURGIO REALISEERT 40% GROEI EN INVESTEERT IN NIEUW DISTRIBUTIECENTRUM

La Posta en Casa Paglia, de twee horecazaken van de familie Burgio in de Vennestraat in Genk, zijn namen die klinken als een klok. Voorlopig misschien nog minder gekend bij het brede publiek is Burgio Vino e Gastronomia, groothandel en professionele distributeur van Italiaanse wijnen en voeding, met producten die direct geïmporteerd worden vanuit lokale producenten en boeren.

Dit distributiebedrijf, dat compleet losstaat van het horecaverhaal, bedient nu al een 250-tal klanten waaronder een heel aantal bekende restaurants binnen en buiten Limburg, tot aan de kust. Maar ook retailketens zoals Makro en Metro zijn klant.

Zaakvoerder en initiatiefnemer Fabio Burgio: “Zelfs in een heel moeilijk coronajaar, waar toch het overgrote deel van onze klanten noodgedwongen maanden dicht moesten, hebben we een groei van meer dan 40% kunnen realiseren.”

Om die verdere groei te ondersteunen werd zopas een splinternieuw distributiecentrum in Houthalen in gebruik genomen. “We hebben hier binnenkort niet enkel een magazijn van 1000m² met 150m² kantoren, maar we zijn ook gestart met de uitrol van de plannen voor een eigen showroom van 200m² met keuken. Om onze horecaklanten te ontvangen, maar ook perfect geschikt voor degustaties, wijncursussen of beperkte events.”

Jong, creatief ondernemerschap dat we bij VKW Limburg graag onder de aandacht brengen.

 

Button Meer positieve verhalen