2020 Peter Van Eylen WEBSITE zonder quote

Vaccins voor Limburg | Peter Van Eylen, GreenX

woensdag 26 augustus 2020

"Kort op de bal spelen én reageren zonder de stip op de horizon waar je naar toe wil uit het oog te verliezen is de boodschap"


WAT WAS DE IMPACT VAN HET CORONAVIRUS EN BIJHORENDE MAATREGELEN VOOR JOUW ONDERNEMING?

Al vrij in het begin van de Corona crisis is één van mijn kerngezonde medewerkers overleden aan Corona, groter kan de impact niet worden op een organisatie.  Zorgen dat je team dat door de omstandigheden noodgedwongen thuis zit toch zo goed mogelijk ondersteunen is een zware opgave.  Ik heb alle medewerkers persoonlijk opgebeld zodat elk van hen toch even kon ventileren.

Zakelijk was in het rijtje ondernemingen waar ik bij betrokken ben de impact totaal verschillend.  Bij Led techno en Bio-Services zagen we een serieus hamstereffect: klanten wilden hun continuïteit verzekeren in de essentiële sectoren waar zij actief zijn.  Daar was het dus instant omschakelen naar thuiswerk en alle zeilen bijzetten om onze aanvoer van goederen te verzekeren en meedenken met de klant hoe dit voor hen het best ingeregeld kon worden.  Nu zien we een terugval omdat ze niet op volle capaciteit functioneren en investeringen worden uitgesteld of zelf geschrapt.  Onze techniekers konden niet bij klanten terecht voor onderhoud op toestellen, alleen dringende herstellingen.  Hiervoor hebben we beperkt gebruikt gemaakt van Economische werkloosheid. 

Cavallo Concept en Cavallo Workwear, vielen dan weer onder de verplichte sluiting van winkels, dus daar zaten we met een min of meer volledige shutdown.  Hier hebben de maatregelen goed gewerkt precies waar ze voor bedoeld waren: ondernemingen en hun personeel die op pauze gingen zo veel mogelijk kansen op continuïteit en overleven geven na de lockdown.

Voor GreenX was Corona dan weer een geschenk.  Als bestrijding van biologische risico’s, dus ontsmettingen of decontaminatie je core business is, biedt de Corona crisis veel mogelijkheden en kansen.  We wisten dat we verschillende robuuste technologieën in huis hadden en door buiten het standaard kader te denken hebben we ons steentje kunnen bijdragen daar waar de nood het hoogst was. Het is daarnaast ook heel leuk om te zien dat GreenX partner is in bij verschillende andere van de ‘Vaccins voor Limburg’ getuigenissen die hier al zijn gepubliceerd.

WAT HEBBEN JULLIE ONDERNOMEN OM DE IMPACT VAN DE CRISIS TE BEPERKEN?

Het mantra is, gebruikt de tijd die vrijkomt nuttig: liever trainingen en opleidingen volgen dan mensen op EW zetten.  Nog sterker voor de dag te komen zodra het stof gaat liggen door de organisatie én de mensen te versterken liever dan in een kramp korte termijn kosten te besparen. Hier worden we nu bij Led techno jammer genoeg voor ‘gestraft’ want we hebben niet genoeg dagen EW om van de bijkomende maatregelen te kunnen genieten.

Daarnaast hebben we in elk van de organisaties heel veel moeite gedaan om dicht bij onze klanten te blijven, hun situatie te monitoren én ter harte te nemen. 

WELKE LESSEN NEEM JE MEE NAAR DE TOEKOMST?

Kort op de bal spelen én reageren zonder de stip op de horizon waar je naar toe wil uit het oog te verliezen is de boodschap. Zorg voor een blijvend wendbare organisatie!  We zijn er door Corona als ondernemers allemaal pijnlijk aan herinnerd dat je niet alles in de hand hebt, dat sommige dingen niet te voorzien zijn.  Maar ook als én het speelbord én de spelregels stevig door elkaar worden geschud, moeten de korte termijn acties blijven passen in het lange termijn plaatje.

 

button meer vaccins

 

Inspiratiereeks - Vaccins voor Limburg

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen worden versoepeld, maar er bestaat geen twijfel dat de economische gevolgen nog lang voelbaar zullen zijn. Om de Limburgse economie weerbaar te maken, zijn superverspreiders van ondernemingszin en positivisme onmisbaar.

Wij lichten elke week een ondernemer of onderneemster uit die een bron van inspiratie kan zijn. Iemand die door de coronacrisis de eigen activiteiten (gedeeltelijk) zag wegvallen, maar creatief schakelde door nieuwe diensten en producten te ontwikkelen.

Kortom, de échte vaccins om Limburg te versterken