CORONA Limburgse veerkracht

Een kleine bloemlezing van leden die door de coronacrisis de eigen activiteiten (voor een groot deel) zagen wegvallen maar creatief schakelden door nieuwe diensten en producten te ontwikkelen. Of nieuwe werkvormen mogelijk maakten via innovaties om zo onze gezondheid én economie te vrijwaren.

Inspirerende initiatieven van onze leden mogen altijd aan ons worden bezorgd via simon.cox@vkwlimburg.be 

‘Een pessimist ziet in elke kans de moeilijkheden. Een optimist ziet in elke moeilijkheid de kansen.’


BEDRIJVEN MOETEN ZICH HERUITVINDEN IN DE CORONACRISIS

 • CWPTotal e

  Er zijn bedrijven die zichzelf moeten heruitvinden om te overleven in coronatijden. In de evenementensector bijvoorbeeld, waar de inkomsten door het wegvallen van de zomer, tot nul zijn herleid. Een voorbeeld is het bedrijf Total-e in Paal. De leverancier van eventmaterialen, met een 50-tal medewerkers, ziet grote klanten als Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop dit jaar wegvallen. Total-e vormde zich om tot Stay Alert. Stay Alert biedt bedrijven en winkels, die na het opheffen van de lockdown rekening moeten houden met de coronamaatregelen, oplossingen aan. Zoals een warmtemeting voor klanten: ontworpen in Hasselt en Total-e brengt het op de markt.

  https://www.tvl.be/nieuws/bedrijven-moeten-zich-heruitvinden-in-de-coronacrisis-97100 

 • CWPYouston

  YOUSTON LANCEERT DIGITAL MAILROOM
  Dit is een oplossing voor heel wat ondernemingen en organisaties die door de huidige crisis hun post niet meer bij de bevoegde persoon krijgen.
  Youston digitaliseert al uw inkomende poststukken, en stuurt op basis van data extractie de digitale beelden door naar de correcte medewerkers. Zo kan alles in real time worden opgevolgd, wordt thuiswerk comfortabel gefaciliteerd, en hebt u in één keer de overstap gemaakt van papieren naar digitale werking.
  Lees meer via deze link

 • CWPmondmaskers

  NIEUWE ONTSMETTINGSCONTAINER 'CMDR' REINIGT 6.000 MONDMASKERS PER DAG
  Hoe los je het acute tekort aan mondmaskers op? De jongste weken formuleerden de Limburgse bedrijven Jansen Cleanrooms (ontwerper en bouwer van kiemvrije ruimtes) en ontsmettingsspecialist GreenX - samen met Laboratorium ECCA - een antwoord op die vraag. Het trio ontwikkelde een systeem om FFP2- en FFP3- maskers snel en veilig te ontsmetten, zodat ze klaar zijn voor hergebruik. 
  Het resultaat? De mobiele ontsmettingscontainer 'Clean Mask Decontamination Room' - kortweg CMDR - is in staat 6.000 maskers per dag te reinigen. Zo vormt het een goedkope, veilige en duurzame oplossing om de vraag naar mondmaskers op korte termijn op te helpen vangen. 

 • CWPttpe

  TO THE POINT EVENTS LANCEERT SAFETY POINT
  To The Point Events heeft een ruime ervaring opgebouwd in oplossingsgericht denken, creëren van ruimtes, beheersen van wachtrijen, creatieve invulling, duidelijke communicatie, snel schakelen, hands-on mentaliteit, … Deze expertise kan helpen in het begeleiden van de heropstart-strategie van ondernemingen.
  Meer informatie? Klik hier

 • CWPDeusjevoo

  WERELDPRIMEUR: Limburgse decorbouwer DEUSJEVOO lanceert transporteerbare microstudio op maat van elk bedrijf
  Haast iedereen was de afgelopen weken thuis weleens op zoek naar de ideale plek om storingsvrij collega’s en klanten te woord te staan via een videocall of ander telewerk.
  Als oplossing komt Deusjevoo met een nieuwe transporteerbare, modulaire microstudio met speciaal luchtaanvoersysteem op de markt.
  Het licht komt van Painting with light uit Genk, dat al meer dan 20 jaar de referentie is in tv-studiobelichting. Voor de luchtkwaliteit deed Deusjevoo beroep op de medische cleanroomtechniek van ABN uit Munsterbilzen.

  https://deusjevoo.prezly.com/wereldprimeur-limburgse-decorbouwer-deusjevoo-lanceert-transporteerbare-microstudio-op-maat-van-elk-bedrijf

 • CWPAarixa

  YOMIE EN AARIXA ZORGEN VOOR VEILIGE OPSTART HORECA
  Hoe de heropstart van de horeca er zal uitzien is nog koffiedik kijken. Aarixa ontwikkelde alvast een handige tool die deze heropstart kan vergemakkelijken.
  Via een eenvoudige code kan iedere klant de dranken- of menukaart doornemen op zijn smartphone én meteen digitaal zijn bestelling doorgeven, rechtstreeks naar het toog- of keukenpersoneel. De eigenaar kiest zelf of hij aan tafel bedient of de bestellingen door de klanten laat oppikken op een veilige plaats. Eenvoudig en contactloos.
  https://www.madeinlimburg.be/nieuws/digitale-barman-houdt-herstart-horeca-veilig/

 • CWPPami

  VEILIG TERUG NAAR KANTOOR
  Nu de regels versoepelen zoeken we allemaal naar manieren om op een veilige manier terug naar kantoor te kunnen gaan en ook het openbare leven te hervatten. Een veilige en hygiënische werkplek is belangrijker dan ooit. Pami biedt softwareoplossingen die kunnen bijdragen tot een veilige werkomgeving.
  Meer info vind je hier.

 • CWPCubigo

  EENVOUDIG RUSTHUISBEWONER BEZOEKEN DANKZIJ CUBIGO
  Sinds 18 mei mogen bewoners van woon- en zorgcentra terug bezoek ontvangen, weliswaar rekening houdend met een aantal maatregelen. Cubigo heeft een tool ontwikkeld die moet helpen om de bezoeken op een veilige en efficiënte manier te organiseren. Familieleden kunnen via de tool eenvoudig een tijdslot kiezen om een dierbare te bezoeken.
  https://go.cubigo.com/product/bezoekersregistratie

 • CWPLaBottega

  LA BOTTEGA ORGANISEERT VIRTUELE MODESHOW
  La Bottega kon vorig weekend met een primeur in de modewereld uitpakken. De winkel van La Bottega, ontdaan van de gebruikelijke kledingrekken, was het decor voor een volwaardige modeshow met 13 modellen. De modeshow was te volgen via Facebook, Instagram en Youtube. Zaakvoerster Karine Valy vervult een pioniersrol met de organisatie van de virtuele modeshow.

 • CWPBurocad

  MONDMASKERS VAN BUROCAD
  Ook Burocad is begonnen met de productie en verkoop van mondmaskers. Voor de productie maakt het bedrijf gebruik van materiaal voor vlaggen. Voor de confectie werken we samen met twee Limburgse beschutte werkplaatsen. Daarnaast kan je bij Burocad zo wat alles verkrijgen dat nodig is om de heropstart van je bedrijf veilig te laten verlopen.
  Meer info vind je op https://www.blijfbeschermd.be/

 • CWPEgberghs

  MET EGBERGHS TEGEN CORONA
  Drukkerij Eghberghs biedt hulp om herneming van de activiteiten bij bedrijven eenvoudiger te laten verlopen. Het bedrijf biedt affiches, plexiwanden, vloerstickers en meer aan zodat alles voor zowel werknemer als klant vlot kan verlopen.
  Kijk zeker even op https://www.egberghs.be/drukwerk-bestellen#/product/1

 • CWPKonings

  OOK KONINGS BREIDT GAMMA UIT
  Drankenproduct Konings uit Zonhoven biedt naar aanleiding van de coronacrisis ook ontsmettingsalcohol aan. Alcohol die gebruikt wordt voor consumptiegoederen, wordt nu omgevormd tot ontsmettingsalcohol die verkocht wordt aan de zorgsector.

 • CWPEurosys

  MARK LENS VERZAMELT ELEKTRONICA VOOR HET GOEDE DOEL
  Mark Lens van Eurosys zamelt elektronica in voor kansarme gezinnen. Door het afstandsonderwijs naar aanleiding van de coronacrisis is het meer dan ooit van essentieel belang dat leerlingen over de nodige elektronica beschikken. Helaas is dat voor veel gezinnen niet vanzelfsprekend. Om hier een handje bij te helpen, organiseert Mark Lens een inzamelactie van elektronica. De specialisten van EuroSys en Auva maken de apparaten gebruiksklaar.

 • CWPMathieu Gijbels

  BOUWBEDRIJF MATHIEU GIJBELS BLEEF OPERATIONEEL
  Een goede voorbereiding is het halve werk moeten ze bij bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Oudsbergen hebben gedacht. Door een zorgvuldig uitgewerkt crisisplan bleef het bedrijf draaien en bijna al de werknemers aan de slag. Al vanaf de eerste signalen over een mogelijke crisis zijn ze begonnen met het crisisplan uit te werken.
  Meer lezen kan je hier

 • CWPNewLines2

  GENKS EVENEMENTENBUREAU ZORGT VOOR ALCOHOLGEL
  Sam Willems had nog maar net standenbouwer, videomaker en evenementenbureau Newlines van zijn vader overgenomen of het bedrijf moest de deuren al sluiten. Samen met enkele bevriende jonge apothekers ontwikkelden ze het plan om via een ginstokerij in Houthalen alcoholgel te produceren. Het product, Samcogel, is geschikt om de handen te ontsmetten maar ook om oppervlakten coronavrij te maken.
  https://www.newlines.be/nieuws/samcogel/

 • CWPKonseptS

  VAKANTIE IN EIGEN WOONST
  Sophie Naze van het evenementenbureau KonseptS lanceerde in volle coronaperiode de start-up Staycation Squad. Het bedrijf kan worden ingehuurd om de dagelijkse routine te breken. Een privé butler komt bij uw thuis zorgen voor een vip-behandeling. Maar het aanbod is heel breed, alle wensen voor een perfecte staycation worden in vervulling gebracht.
  https://www.staycationsquad.be/

 • CWPNitto-Melexis

  TWEE LEDEN ONTWIKKELEN MEE CORONA-PLEISTER
  Een consortium van zeven medische en technologische bedrijven, waaronder Melexis (Tessenderlo) en Nitto (Genk), heeft een innovatieve pleister ontwikkeld die de ademhaling, hartslag -en binnenkort ook temperatuur- van coronapatiënten draadloos, continu en vanop afstand kan monitoren.

 • CWPFlexfurn

  FLEXFURN GEBRUIKT REVOLUTIONAIRE TOEPASSING VAN iPROTECT GROUP
  Het Belgische bedrijf Flexfurn biedt als eerste ter wereld event- en horecameubilair aan dat na behandeling met een speciale transparante en geurloze coating, minstens één jaar lang alle bacteriën en virussen, zoals Covid-19, afbreekt. Daarmee is besmetting via aanraking met het meubilair uitgesloten. Protect Group is een nieuw samenwerkingsverband tussen de Limburgse bedrijven GreenX (Peter van Eylen, Houthalen) en ABN (Jo Nelissen, Bilzen).

 • CWPCarpro

  CAPRO MEE AAN DE WIEG VAN TEXTIELDOEK
  Ondernemer Steve Aerts (Carpro) heeft samen met een Franse partner een textieldoek op de markt gebracht. Het textieldoek is dankzij de unieke samenstelling een veilige en goedkope oplossing tegen de verdere verspreiding van het Covid-19 virus.
  Meer info via https://www.madeinlimburg.be/nieuws/truiens-textiel-tackelt-vieze-virussen/ 

 • CWPUC Belgium

  GRATIS DESINFECTIE ZUILEN DANKZIJ UC BELGIUM
  Peter Veekmans (UC Belgium) is zich zeer bewust van de blijvende aandacht voor handhygiëne. De onderneming, actief in de zeer zwaar getroffen evenementensector,  investeerde in desinfectie zuilen om aan enkele klanten te geven. De zuilen zullen gratis aangeboden worden aan een aantal trouwe klanten. De duurzame relatie met deze klanten zal het evenementenbureau uiteindelijk terug op de rails helpen.

 • CWPWash Box

  IDEALE HANDENWASBAK MET DANK AAN STERKE SAMENWERKING
  Acht eventbureaus ontwikkelden op 3 dagen tijd een prototype voor de ideale handenwasbak, op vraag van ministerie Onderwijs & Vorming. Op 10 werkdagen tijd kunnen er vlot 2.000 worden geproduceerd (in Vlaanderen) en uitgeleverd aan 2.500 scholen, zomerkampen, op stadspleinen, in winkelcentra, … Drie Limburgse bureaus trekken mee die kar To The Point Events, Conrad Consulting en Way2Events.
  www.boxwash.be 

 • CWPConrad Consulting

  CONRAD CONSULTING BIEDT UNIEKE TROUWLOCATIE AAN
  Conrad consulting lanceerde twee nieuwe concepten in volle coronacrisis. Het evenementenbureau biedt trouwlustigen die volgende zomer willen trouwen een unieke trouwlocatie aan in Sint-Truiden. Daarnaast lanceerde Conrad Consulting feest op maat. Zij bieden een volwaardig feest in uw kot aan, zo spelen ze snel in op de wijzigende omstandigheden.
  www.trouwkasteel.be en www.feestinuwkot.be

 

button corona wegwijs