2020 Danny Segers WEBSITE zonder quote

Vaccins voor Limburg | Danny Segers, Bioracer

dinsdag 11 augustus 2020

“De impact voor Bioracer had een dubbele bodem”


WAT IS DE IMPACT HET VAN CORONAVIRUS EN BIJHORENDE MAATREGELEN VOOR JOUW ONDERNEMING?

De impact voor Bioracer had een dubbele bodem. Het moment van lockdown viel midden in ons klassieke piekseizoen.  Veel teams willen aan het begin van hun seizoen hun nieuwe kleding tonen. Ons orderboek was dan ook overvol, waardoor we er alles aan moesten doen om onze productie - vestigingen open te kunnen houden.  Anderzijds vielen in eerste instantie de nieuwe vragen volledig stil, waardoor onze sales teams zelf tot de vaststelling kwamen dat ze beter in EW gingen.  Een combinatie van commerciële stilval met het stilvallen van onze producties in het buitenland zou fataal geweest kunnen zijn voor onze buitenlandse vestigingen aangezien daar geen of nauwelijks overheidsmaatregelen bestonden. Gelukkig is het zover niet gekomen, en draaien we momenteel aan volle capaciteit.  Hier is de hausse in de fietsindustrie duidelijk de aanleiding. 

WAT HEB JE ONDERNOMEN OM DE IMPACT VAN DE CRISIS TE BEPERKEN?

In eerste instantie hebben we enkel met onze productievestiging in Tessenderlo ingezet op beschermende materialen, mondmaskers, aprons, overalls, etc…  Eerder vanuit oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen.  Echter stelden we vast dat er een gigantische vraag was en we bovendien snel en flexibel konden inspringen op de vraag die er was en we dus deze vraag rendabel konden invullen.  Momenteel bekijken we actief of we geen permanente business unit voor deze producten kunnen opzetten. 


WELKE LESSEN NEEM JE MEE NAAR DE TOEKOMST?

Het belang naar nog verdere digitalisering van onze organisatie. We plukken nu duidelijk de vruchten van onze strategie welke we ruim 10 jaar geleden hebben ingezet.  Iedereen kan remote werken, op eenzelfde platform. Wel zijn we ons bewust van het feit dat we meer moeten gaan inzetten op TEAM platformen, waarbinnen éénzelfde team uniforme communicatie gevoerd kan worden.  Dit wordt zeker ons volgende investerings- en opleidingsplan. 

 

button meer vaccins

 

Inspiratiereeks - Vaccins voor Limburg

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen worden versoepeld, maar er bestaat geen twijfel dat de economische gevolgen nog lang voelbaar zullen zijn. Om de Limburgse economie weerbaar te maken, zijn superverspreiders van ondernemingszin en positivisme onmisbaar.

Wij lichten elke week een ondernemer of onderneemster uit die een bron van inspiratie kan zijn. Iemand die door de coronacrisis de eigen activiteiten (gedeeltelijk) zag wegvallen, maar creatief schakelde door nieuwe diensten en producten te ontwikkelen.

Kortom, de échte vaccins om Limburg te versterken