2020 Joris Brams WEBSITE zonder quote

Vaccins voor Limburg | Joris Brams, Konings nv

maandag 29 juni 2020

"Door veel en duidelijke communicatie heel wat zorgen van onze medewerkers kunnen wegnemen"


WAT IS DE IMPACT HET VAN CORONAVIRUS EN BIJHORENDE MAATREGELEN VOOR JOUW ONDERNEMING?

De impact verschilde van vestiging tot vestiging, alles was afhankelijk van het soort klant per vestiging. Sites die voornamelijk dranken maken voor de horecasector waren het hardst getroffen. Anderen hebben net weer op bijkomende volumes kunnen rekenen. In het algemeen zijn tijdens de lockdown maanden, de weekendploegen weggevallen en zijn we van een 24/7 naar een 24/5 ritme overgeschakeld voor enkele weken.

WAT HEB JE ONDERNOMEN OM DE IMPACT VAN DE CRISIS TE BEPERKEN?

Konings bezit de grootste alcoholvoorraden in België, die hebben we dan ook in het begin van de Covid-19 crisis verdeeld. Toen waren er grote tekorten in de ziekenhuizen, apotheken en in de zorgsector. Door zeer snel grote hoeveelheden gratis of aan kostprijs aan te bieden, hebben wij zeer veel energie getankt om het juiste te doen. Dat gaf een boost aan al onze personeelsleden die hard gewerkt hebben om dit mogelijke te maken. Maar zo konden we nadien ook aan de bedrijven die terug opstartten dezelfde ontsmettende alcohol aanbieden aan bodemprijzen. Dit blijft momenteel ook nog verder lopen.

WELKE LESSEN NEEM JE MEE NAAR DE TOEKOMST?

Vanaf de eerste dag hebben wij enorm ingezet op een dagelijkse en duidelijke communicatie, ook naar onze mensen die thuis zaten. Dit via alle mogelijke kanalen, tot sociale media toe. Hierdoor hebben we heel wat zorgen van onze medewerkers kunnen wegnemen. Ons ziekteverzuim is zelfs gezakt tot onder dat van 2019. Zo konden we op een zeer veilige manier volop inzetten op alweer nieuwe opportuniteiten die op ons afkwamen. 

 

button meer vaccins

 

Inspiratiereeks - Vaccins voor Limburg

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen worden versoepeld, maar er bestaat geen twijfel dat de economische gevolgen nog lang voelbaar zullen zijn. Om de Limburgse economie weerbaar te maken, zijn superverspreiders van ondernemingszin en positivisme onmisbaar.

Wij lichten elke week een ondernemer of onderneemster uit die een bron van inspiratie kan zijn. Iemand die door de coronacrisis de eigen activiteiten (gedeeltelijk) zag wegvallen, maar creatief schakelde door nieuwe diensten en producten te ontwikkelen.

Kortom, de échte vaccins om Limburg te versterken