2020 James Verbeeck WEBSITE zonder quote

Vaccins voor Limburg | James Verbeeck, Flexfurn

dinsdag 23 juni 2020

"Het spreiden van risico’s, en dat in de brede zin."


WAT IS DE IMPACT HET VAN CORONAVIRUS EN BIJHORENDE MAATREGELEN VOOR JOUW ONDERNEMING?

Met Flexfurn produceren wij meubilair voor de horeca en eventsector.  Aangezien die sectoren volledig zijn stilgevallen was de impact voor ons gigantisch. Al onze activiteiten zijn bijna tot nul herleid. Sinds het begin van juni, de opening van de horeca, merken wij gelukkig wel een lichte stijging in de vraag. Maar wij zitten nog lang niet aan ons normale niveau, zeker niet voor deze periode. Er is dus wat beterschap merkbaar, maar de impact blijft gigantisch.


WAT HEB JE ONDERNOMEN OM DE IMPACT VAN DE CRISIS TE BEPERKEN?

Wij wisten meteen dat het een hele tijd zal duren voor de horeca en eventsector volledig hersteld zijn van deze crisis. Ik vermoed dat dat nog minstens een jaar zal duren, daar kunnen wij onmogelijk op wachten. Om dat verlies op te vangen hebben wij een aantal acties ondernomen. Zo hebben we bijvoorbeeld onze doelgroep uitgebreid richting bedrijven. Wij bieden bedrijven meubelpakketten aan om bijvoorbeeld de lobby of ontspanningsruimte in te kleden. De meubelpakketten worden aangeboden in een  ‘ Lease ‘ waardoor de bedrijven hun betalingen kunnen spreiden over verschillende jaren. Extra troef hierbij is trouwens dat al ons meubilair dankzij een samenwerking met Iprotect, is behandeld met een coating die bacteriën en virussen bestrijdt.  De transparante en geurloze coating zorgt ervoor dat besmetting via aanraking met het meubilair is uitgesloten.Wij wisten meteen dat het een hele tijd zal duren voor de horeca en eventsector volledig hersteld zijn van deze crisis. Ik vermoed dat dat nog minstens een jaar zal duren, daar kunnen wij onmogelijk op wachten. Om dat verlies op te vangen hebben wij een aantal acties ondernomen. Zo hebben we bijvoorbeeld onze doelgroep uitgebreid richting bedrijven. Wij bieden bedrijven meubelpakketten aan om bijvoorbeeld de lobby of ontspanningsruimte in te kleden. De meubelpakketten worden aangeboden in een  ‘ Lease ‘ waardoor de bedrijven hun betalingen kunnen spreiden over verschillende jaren. Extra troef hierbij is trouwens dat al ons meubilair dankzij een samenwerking met Iprotect, is behandeld met een coating die bacteriën en virussen bestrijdt.  De transparante en geurloze coating zorgt ervoor dat besmetting via aanraking met het meubilair is uitgesloten.


WELKE LESSEN NEEM JE MEE NAAR DE TOEKOMST?

Het spreiden van risico’s, en dat in de brede zin. Wij hebben onze doelgroep moeten uitbreiden, omdat onze oorspronkelijke doelgroep volledig is weggevallen. Daarnaast gaan wij ons ook meer op export richten, wij hebben gezien dat niet in elk land, de impact van het virus en de economische gevolgen even voelbaar waren. Wij hebben ook geïnvesteerd in een digitale showroom. Klanten kunnen binnenkort van op een afstand een wandeling door onze showroom maken, en door op de producten te klikken alle specificaties te zien krijgen. Ook dat opent perspectieven.

 

button meer vaccins

 

Inspiratiereeks - Vaccins voor Limburg

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen worden versoepeld, maar er bestaat geen twijfel dat de economische gevolgen nog lang voelbaar zullen zijn. Om de Limburgse economie weerbaar te maken, zijn superverspreiders van ondernemingszin en positivisme onmisbaar.

Wij lichten elke week een ondernemer of onderneemster uit die een bron van inspiratie kan zijn. Iemand die door de coronacrisis de eigen activiteiten (gedeeltelijk) zag wegvallen, maar creatief schakelde door nieuwe diensten en producten te ontwikkelen.

Kortom, de échte vaccins om Limburg te versterken