2020 Karine Valy WEBSITE zonder quote

Vaccins voor Limburg | Karine Valy, La Bottega

donderdag 18 juni 2020

"Het is belangrijk om de mensen te adviseren en te inspireren.


WAT WAS DE IMPACT VAN HET CORONAVIRUS EN BIJHORENDE MAATREGELEN VOOR JOUW ONDERNEMING?

“Vreselijk. Iedereen was bang, de winkel was gesloten en ook onze webshop kreunde onder de onzekerheid die bij iedereen aanwezig was. Wij moesten verder inzetten op online verkoop, het voortbestaan van de winkel hing daarvan af. Ik heb fors geïnvesteerd in Instagram TV, maar daar kwamen dan weer een massa vragen door binnen. Ik ben meerdere keren op mijn eigen limieten gebotst.”


WAT HEB JE ONDERNOMEN OM DE IMPACT VAN DE CRISIS TE BEPERKEN?

“Wij moesten op verschillende vlakken snel schakelen, maar onze virtuele modeshow was voor mij wel een hoogtepunt. Op zaterdag 6 juni organiseerden we een virtuele modeshow, een primeur voor ons land. De modeshow was via diverse sociale mediakanalen te volgen. Het was een modeshow voor een select publiek in de winkel zelf, maar met een livestream via Facebook, Instagram en YouTube. Met deze virtuele show spelen wij een pioniersrol. Wij willen de klanten ook stimuleren om op een bewuste manier lokale en kwalitatieve mode te kopen.”


WELKE LESSEN NEEM JE MEE NAAR DE TOEKOMST?

“De crisis zal een zware tol eisen bij de leveranciers waardoor veel kwaliteit en ambacht verloren zal gaan. Dit benadrukt nog maar eens hoe belangrijk het is om de lokale handel te steunen. Daarnaast heb ik ook geleerd dat je online, net zoals in de fysieke winkel, meerwaarde moet bieden. Enkel verkopen volstaat niet. Het is belangrijk om de mensen te adviseren en te inspireren.

 

button meer vaccins

 

Inspiratiereeks - Vaccins voor Limburg

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen worden versoepeld, maar er bestaat geen twijfel dat de economische gevolgen nog lang voelbaar zullen zijn. Om de Limburgse economie weerbaar te maken, zijn superverspreiders van ondernemingszin en positivisme onmisbaar.

Wij lichten elke week een ondernemer of onderneemster uit die een bron van inspiratie kan zijn. Iemand die door de coronacrisis de eigen activiteiten (gedeeltelijk) zag wegvallen, maar creatief schakelde door nieuwe diensten en producten te ontwikkelen.

Kortom, de échte vaccins om Limburg te versterken